“Yeşil Yol Projesi” Gümüşhane’ye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

“Yeşil Yol Projesi” Gümüşhane’ye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2015 11:22

- DOKAP tarafından hazırlanan, Samsun'dan başlayıp Artvin'e uzanan "Yeşil Yol" projesi kapsamında kentlerin tarihi ve kültürel değerlerinin öne çıkarılması amaçlanırken, projenin Gümüşhane ilini kapsayan bölümündeki çalışmalara da hız kazandırıldı

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP) tarafından hazırlanan, Samsun'dan başlayıp Artvin'e uzanan "Yeşil Yol" projesi kapsamında kentlerin tarihi ve kültürel değerlerinin öne çıkarılması amaçlanırken, projenin Gümüşhane ilini kapsayan bölümündeki çalışmalara da hız kazandırıldı

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşil Yol Projesi kapsamında Gümüşhane’ye gelen ödenek miktarının 10 milyon 300 bin lira olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı'nın katkılarıyla Samsun'dan başlayan ve Artvin'e kadar uzanan projede amacın, her ilin sahip olduğu tarihi ve kültürel alanlarının birbirine bağlantılı tanıtımının olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Projenin önceliği 9 ili birbirine bağlayan yayla yollarını hayata geçirmektir. Yolların tamamlanması ile birlikte çevre halkının turizmden yararlanması planlanmaktadır" dedi.

Haberin Devamı

Projenin Gümüşhane ilini kapsayan bölümünde yürütülen çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"İki yıl önce başlattığımız çalışmalarla Kadırga, Erikbeli, Güvende ve Kazıkbeli yaylalarımıza kesme taş döşedik. Kürtün-Kazıkbeli Yaylası yol güzergahının yapımını tamamladık. Taşköprü Yaylası, Çakırgöl Kış Turizm Merkezi ile Cami Boğazı Yaylası arasındaki yolda da geçen yıl çalışma başlattık, devam ediyor. Kürtün ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Avrupa'nın ve balkanların en yaşlı ve en uzun ladin ile göknar ağaçlarının bulunduğu Örümcek Ormanları'nda da yeni bir yol çalışması başlattık. Örümcek Ormanları yol güzergahı da Çıkrık Düzü Yaylası, Güvende Yaylası ve Kazıkbeli Yaylası'nı birbirine bağlayacak."

- Gökçebel Baraj Gölü Uzungöl'e alternatif olacak

Akdoğan, Gelevera Deresine yapılan Gökçere Barajı’nın da Yeşil Yol Projesi kapsamında bulunduğunu belirterek, "Bu baraj gölümüz 24 kilometre kıyı şeridine sahiptir. Barak gölünün her iki kıyısına yol yapılacak. Gökçebel Baraj Gölü, Uzungöl’e alternatif olacak özelliğe sahiptir. Bu gölümüz çok daha geniş potansiyele sahip, ormanı, yaylası, çevredeki yaylaları ile bizim için çok önemli bir değerdir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!