'Yeşil Vadi Türkiye'ye hitap edecek bir eser

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Vadi Türkiyeye hitap edecek bir eser
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2017 12:02

'Yeşil Vadi Türkiye'ye hitap edecek bir eser

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- ANKARALI iş adamı BA Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, "Önümüzdeki günlerde inşallah Yeşil Vadi rekreasyon alanındaki bütün çalışmalar sonlandırılıp hem Ankaralılar hem de Kırıkkalelilere hem de tüm Türkiye'ye hitap edecek bir eser ortaya çıkacak” dedi.

Barış Aydın, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dileyen Aydın, kentin kültür ve turizm potansiyelini ön plana çıkarak olan Yeşil Vadi Projesi ile ilgili de bilgi alışverişinde bulundu. Aydın, "Kırıkkale'miz turizm ve petrol anlamında zengin değil. Ancak 1990'ların hayali olan Yeşil Vadi rekreasyon alanı zor koşullarda da olsa hayata geçti. İnşallah tamamlandığı zaman şehre büyük katısı olacaktır. Böyle bir yer Türkiye'de yok. Günde 50 bin aracın geçtiği, her aracın içinde 3 kişinin olduğu düşünüldüğünde her gün 150 bin kişi Kırıkkale'nin yanından geçiyor. İnşallah bu doğal güzelliklerimizi tanıtacağız. TUİK'in verilerine göre de nüfusun yoğunluğuna göre en çok göç alan iller arasında yer aldı Kırıkkale. Yeşil Vadi rekreasyon alanı Sayın Valimizin il Özel İdarenin kontrol alanında, Belediye mücavir alanı dışında, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı, DSİ ve Kırıkkale Valiliğimizin desteği ile 550 bin metrelik 1,2 kilometrelik Samsun yoluna cephe bir rekreasyon alanı hayata geçti. Ankara Büyükşehir Belediyesi rekreasyon alanının peyzaj kısmını üstlendi. Islahını da DSİ üstlendi. Bağlantı yollarını da Karayolları ihale açacak. Önümüzdeki günlerde inşallah Yeşil Vadi rekreasyon alanındaki bütün çalışmalar sonlandırılıp hem Ankaralılar hem de Kırıkkalelilere, hem de tüm Türkiye'ye hitap edecek bir eser ortaya çıkacak" dedi.

Yeşil Vadi Projesi'nin tamamlanmasıyla birlikte kente çok güzel bir eserin kazandırılmış olacağını ifade eden Kırıkkale Valisi M İlker Haktankaçmaz ise turist değerlerinin var olduğunu, ancak pek tanıtamadıklarını dile getirdi. Vali Haktankaçmaz, "Bunun üzerinde biraz çalışmamız lazım. Tarihi eserler anlamında Anadolu pek rastlanılmayan mozaiklere rastlanıldı. Muhafazaya alınarak Ankara'ya götürüldü. Tabi bu tür kalıntıları sergilemek için müze çalışmalarımız da sürüyor. Turizm geliştirmek açısından sadece tarihi eserler değil, spor ve sağlıklı yaşam konularıyla da iyi bir noktaya gelinebileceğine inanıyorum. İnşallah bu konuları kamuoyunun gündemine getirerek doğal güzelliklerimizle birlikte iyi bir noktaya geleceğimizi ümit ediyorum. Yeşil Vadi de DSİ tahkimatı bitirdi. O ciddi bir işti. Epeydir de bir para gitti. Kaliteli taşlarla yapıldı kıyı tahkimatı. Allah'a şükür bitti. Büyükşehir'in yapacağı çalışmalar da FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle biraz duraklama dönemine girdi ve mevsim şartları itibariyle bir sıkıntı oluştu. Zannediyorum ki düzelen şartlarla birlikte kalan kısımlarda tamamlanıp hizmete açılacaktır. Kırıkkale'mize güzel bir eser kazandırmış olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!