Yeşil’le yemekte bakan da vardı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil’le yemekte bakan da vardı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2008 00:10

ERGENEKON Davası’nın tutuklu sanığı Semih Tufan Gülaltay, örgüte bir mafya kolu oluşturularak dahil edildiğini söyledi. Gülaltay, dünkü duruşmada verdiği ifadesinde, "Bu tertip çok çirkindir. Bugün bize yapılan yarın size de yapılacaktır. Bu yargılamamın sonunda hukuk sistemi iflas edecektir. Tahterevallinin bir tarafında Deniz Baykal, diğer tarafında da Recep Tayip Erdoğan oturtulmuştur" dedi. Gülaltay, ifadesinde şunları söyledi:

Eymür yardım istedi

"1996 yılında MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, Cemal Alpaslan Ertuğ aracılığıyla benimle görüşmek istedi. Ankara Yenimahalle’de buluştuk, 4 - 5 saat toplantı yaptık. PKK kamplarına yapılacak operasyonlar ile ilgili benden yardım istedi. Daha sonra 2 - 3 kez daha toplantı yaptık. Eymür, 2 ay sonra Doğu Anadolu’da bir sınır ilinde Türkiye’ye gelmiş bir zevat ile ilgili çalışma yapmam için ekip gönderdi. Eymür, Doğu Anadolu’da Kontr Terör çalışmalarıyla ilgili devlete yakın geniş ailelerle tanışırdı."

"Mehmet Eymür’ün yardımcısı Duran Fırat, Ankara’da Beylerkonağı Restorant’ta, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ı adıyla sanıyla tanıştırdı. O gece yemekte bir bakan da vardı. O sırada Yeşil aranan bir şahıs değildi. Ankara’da istihbarat çevreleriyle ve bakanlarla görüşür, yemek yerdi. Sevilen sayılan bir insandı."

MİT şehidine sahip çıkmadı

"Küçükyalı Ülkü Ocakları’nda görevli olduğum dönemde Osman Nuri Van ile tanıştım. MİT’in Dış İstihbarat Dairesi’nde yıllarca hizmet vermiş bir arkadaşımdı. 1998 yılında görevli olarak Belçika’ya gitti. Kendisini İstanbul’dan yolcu ettim. Dursun Karataş’ı yakalamak için görevli bir ekip ile buluşmaya gitti. 3 gün sonra ensesinden vurularak şehit edildi. Karataş’ın yakalanmasından endişe duyan, korkan ekip, arkadaşımızı şehit etti. Faili meçhule gitti. MİT naaşına sahip çıkmadı. Mehmet Eymür’ün ’Tonton’ lakaplı kişiyi cezaevinden kaçırttığı, bu kişiye öldürtüğü çok iyi bilinir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!