"Yeşil Kuruluş" belgeli havalimanı sayısı 42'ye yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanı sayısı 42ye yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 11:38

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün işletiminde bulunan "Yeşil Kuruluş" belgeli havalimanı sayısı 42'ye çıktı.

Haberin Devamı

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce (SHGM) başlatılan "Yeşil Havalimanı (Green Airport) Projesi" kapsamında, işletimindeki 55 havalimanında çalışmalar yürüten DHMİ Genel Müdürlüğü, hazırlıkları tamamlanan havalimanları için SHGM'ye başvuruyor.

Kurum, bu çerçevede gerekli koşulları yerine getiren Iğdır Havalimanı'na "Yeşil Kuruluş" belgesi verilmesi için başvuruda bulundu. Türk Standardları Enstitüsü ve SHGM tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Iğdır Havalimanı'na da "Yeşil Kuruluş" belgesi verildi. Böylece söz konusu belgeye
sahip havalimanlarının sayısı 42'ye çıktı.

"YEŞİL KURULUŞ" BELGELİ HAVALİMANLARI ŞÖYLE:

"İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Adana, Trabzon, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Erzurum, Gaziantep, Isparta Süleyman Demirel, Nevşehir Kapadokya, Adıyaman, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Bursa Yenişehir, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Çorlu, Samsun Çarşamba, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, Tokat, Uşak, Batman, Kayseri, Kars, Denizli Çardak, Van Ferit Melen, Siirt, Muş, Kahramanmaraş, Çanakkale, Diyarbakır, Kastamonu ve Iğdır havalimanları."

Haberin Devamı

YEŞİL KURULUŞ BELGESİ NEDİR?

YEŞİL KURULUŞ BELGESİ, havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik şekilde azaltılması, mümkünse ortadan kaldırılması kriterini karşılamak şartıyla veriliyor.  "Yeşil Kuruluş" unvanını alan işletmeler, SHGM'ce belirlenen logoyu kullanma hakkını elde ediyor ve SHGM’ye ödeyecekleri, yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim imkanına sahip oluyor.

Söz konusu belgeye sahip havalimanları, SHGM'ye ödenen temdit ve ruhsat ücretlerinde bu yıl için toplamda 1 milyon 350 bin lira indirim elde etti.

BAKMADAN GEÇME!