"Yeşil" kategoride aranan terörist Mehmet Hayme yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil kategoride aranan terörist Mehmet Hayme yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2016 21:02

Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen operasyonda, 4 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 terörist de yakalandı. Yakalananlar arasında, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer alan Mehmet Hayme de bulunuyor.

Haberin Devamı

Muş'un Varto İlçesi’ne bağlı Teknedüzü Köyü’nde güvenlik güçlerinin bir eve düzenlediği 'Şehit Piyade Uzman Çavuş Suat Ocak 56’ isimli operasyonda çıkan çatışmada 4 PKK’lı öldürüldü. Binbaşı Aslan Kulaksız’ın şehit edilmesi eyleminin planlayıcılarından olduğu ve İçişleri Bakanlığı’nın Aranan Teröristler Listesi’nde bulunan terör örgütünün sözde Erzurum sorumlusu ’Devrim’ kod adlı Mehmet Hayme isimli teröris sağ olarak ele geçirildi.

Teknedüzü köyü muhtarı Ali Rıza Şahin'in evinde, terör örgütü PKK üyelerinin toplantı yaptığı bilgisine ulaşan emniyet istihbarat birimleri durumu jandarmaya bildirdi.

Kısa sürede adrese giderek çevrede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, teröristlere "Teslim ol" çağrısında bulundu. Teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine düzenlenen operasyonda 4 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

1 MİLYON LİRAYA KADAR ÖDÜL

Operasyonda 4 kişi de yakalandı. Bunlardan birinin terör örgütü PKK'nın Muş, Bingöl, Elazığ, Erzincan, Bayburt, Trabzon ve Ağrı'yı kapsayan sözde Erzurum bölge sorumlusu Mehmet Hayme olduğu öğrenildi.

Hayme'nin, İçişleri Bakanlığının "Aranan Teröristler Listesi"nin "yeşil" kategorisinde yer aldığı kaydedildi. Bu kategorideki isimlerin ölü ya da diri ele geçirilmesini sağlayanlara 1 milyon liraya kadar ödül verilmesi öngörülüyor.

Gözaltına alınan diğer kişilerin ise "Sisi" kod adlı kadın terörist ile Teknedüzü köyünün mevcut muhtarı Ali Rıza Şahin ve eski muhtarı Metin Aydoğdu olduğu belirtildi. Aydoğdu'nun DBP il genel meclisi üyesi olduğu bildirildi.

BİNBAŞI KULAKSIZ'IN ŞEHİT OLDUĞU EYLEMİN PLANLAYICISI

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada, 49. Komando Tugay Komutan Yardımcılığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen operasyonda yakalanan "Devrim" kod adlı Mehmet Hayme'nın, 27 Temmuz 2015'te Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın şehit edildiği eylemin planlayıcılarından ve terör örgütü PKK'nın sözde Erzurum Eyaleti Üçlü Yürütme ve Doğu Gücü sorumlusu olduğu bildirildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Haberin Devamı

Operasyonda kapsamında ele geçirilen iki sığınakta, 1 adet RPG-7 R/A, 2 adet anti-tank, 1 adet anti-personel R/A mühimmatı, 3 adet R/A sevk fişeği, 1 adet Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 6 adet şarjör, 194 adet Kaleşnikof fişeği, 3 adet M-16 şarjör, 90 adet M-16 fişeği, 7 adet el bombası, 8 adet kütüklük, 1 adet büyük telsiz, 3 adet sırt çantası, çok sayıda örgütsel doküman, video kamera ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Yaşam malzemelerinin imha edildiği belirtilen operaslyon ile ilgili soruşturma sürüyor.  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!