Yeşil Elmas Bisiklet Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Elmas Bisiklet Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2017 15:16

Yeşil Elmas Bisiklet Festivali başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde 3'üncüsü düzenlenen Yeşil Elmas Bisiklet Festivali, 3 gün süresince bisikletseverlerin doğa turlarına ev sahipliği yapacak.

Dalaman Belediyesi, Dalaman Kent Konseyi, Dalaman Bisiklet Derneği işbirliğinde düzenlenen 3'üncü Yeşil Elmas Bisiklet Festivali'nin ilk gününde çok sayıda bisikletsever bir araya geldi. CHP'li Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ile birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinden festivale katılan 150 bisikletli Dalaman Sarsala Koyu'nda kamp kurduktan sonra Akkaya Vadisi'ne doğru pedal bastı. Dalaman Bisiklet Derneği Başkanı Bülent Özel, festivali Dalaman Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirdiklerini belirterek 27-29 Ekim tarihlerinde tüm bisikletseverleri etkinliğe katılmaya davet etti. Festivalin Dalaman'ın tanıtımına da katkı sağlayacağını hatırlatan Özel, emeği geçenlere teşekkür etti. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz ise "Dalamanımızı tanıtmak için düzenlediğimiz bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz. Her yıl düzenleyecek olduğumuz bu etkinliğe katılan bisikletçi sayısı giderek artacak. Ben Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 150 bisikletsever, doğasever dostlarımızın her birinin buradan mutlu bir şekilde ayrılacağına inanıyorum. Dalamanımızın çeşitli güzelliklerini bisiklet pedalını çevirerek görme imkanı bulacak olan doğa sever dostlarımızı seneye yine bekleriz" dedi.

Festival kapsamında ikinci gün TİGEM, Kırcagedire, Şerefler civarında tur atılırken, üçüncü gün ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Dağ Bisiklet Yarışları'na 100 bisiklet yarışçısı ile birlikte katılım sağlanacak. Program ödül töreni ve Aleyna Tilki konseri ile son bulacak.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!