Yeşil dev Ankara’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşil dev Ankara’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 17:34

Türkiye’nin en uzun soluklu çocuk tiyatrolarından Akbank Çocuk Tiyatrosu, 40. yıl kutlamaları kapsamında Oscar ödüllü animasyon filmi Shrek’in müzikalini Ankaralı izleyicilerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

Broadway başta olmak üzere Amerika’nın birçok şehrinde ve Londra West End Tiyatrosu’nda kapalı gişe oynayan, 7’den 70’e her yaş grubunun zevkle izlediği Shrek Müzikali, 28 Mayıs Pazartesi günü Ankara MEB Şura Salonu’nda sahnelenecek. Gösterinin biletleri, oyundan bir gün önce 10.00-18.00 saatleri arasında Ankara MEB Şura Salonu önünde kurulacak olan Akbank Çocuk Tiyatrosu standından temin edilebilir.

2 milyondan fazla çocuğa ulaştı

40. yılını kutlayan Akbank Çocuk Tiyatrosu’nun, Broadway müzikalini Türk oyuncular ile Türkçe olarak izleyiciyle buluşturduğunu belirten Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, “Akbank, son yıllarda kültür sanat alanındaki çizgisini gelenekselden evrensel ve çağdaş olana yöneltti. Bu tiyatroya da yansıdı. Aslında Shrek, tiyatronun ötesinde bir müzikal. Dolayısıyla içinde şarkı ve dans da var. Bu nedenle 40’ıncı yılımız için Shrek Müzikali’ni hayata geçirdik. 40 yıldır yaklaşık 2 milyonun üzerinde çocuğa ulaşan Akbank Çocuk Tiyatrosu, önümüzdeki yıllarda da Anadolu’nun birçok şehrini gezerek daha önce hiç tiyatro izlememiş çocukları tiyatroyla tanıştırmaya ve gerçekleştireceği yurtdışı turnelerle dünyanın pek çok ülkesindeki çocukların hayatında yeni pencereler açmaya devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

15 oyuncu ve 5 müzisyen

David Lindsay-Abaire’in yazdığı, Jeanine Tesori’nin bestelediği Shrek Müzikali, Ekin Tunçay Turan tarafından Türkçe’ye çevrildi. Ortak yapımcılığını Talimhane Tiyatrosu’nun üstlendiği müzikalin yönetmenliğini Mehmet Ergen, müzik direktörlüğünü Emin Ünal, dekor tasarımını Gamze Kuş, kostüm tasarımını Ufuk Ersan, ışık tasarımını ise Yakup Cartık üstleniyor. 15 oyuncu ve 5 müzisyenden oluşan 20 kişilik bir ekibin rol aldığı iki bölümden oluşan eğlenceli müzikal, güzelliğin dışta değil içte olduğunu, kötülüğün cezasız kalmadığını, birlikten kuvvet doğduğunu, arkadaşlığın önemini ve sevginin gücünü şarkılar eşliğinde anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!