Yeşil çayın sırrı çözüldü

Güncelleme Tarihi:

Yeşil çayın sırrı çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2005 09:46

İSPANYA’daki Murcia Üniversitesi (UMU) ile İngiltere’deki John Innes Merkezi'ndeki (JIC) bilimadamları, yeşil çayın bazı kanser türlerini nasıl engellediğini belirledi.

Uzmanlara göre, yeşil çayda bulunan ve EGCG adı verilen bir kimyasal madde, belirli bir enzimin hücrelerinin birbirine bağlanma özelliğini engelleyerek, kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor. Bu da yeşil çayın önemini artırıyor.

İSPANYA’daki Murcia Üniversitesi (UMU) ile İngiltere’deki John Innes Merkezi (JIC) bilimadamlarının araştırmasından çıkan sonuçlar, yeşil çayın faydasının sanıldığından daha da fazla olduğunu ortaya koydu. JIC’deki araştırmaları yürüten ekibin başkanı Prof. Roger Thorneley, şunları söyledi:

‘İlk kez, EGCG’nin yeşil çayda yüksek miktarda bulunduğunu ortaya çıkardık. EGCG’nin engellediği dihidrofolat redüktaz denen enzim, yeni yapılan kanser ilaçlarının hedefi. Bildiğimiz kadarıyla, kanser ilaçlarının hedefi olan enzimi EGCG’nin engellediği ilk kez belirlendi.’ Araştırmalar, yeşil çayda bulunan EGCG’nin siyah çaydakinden beş kat fazla olduğunu da kanıtladı. UMU’da görevli Dr.Jose Neptuno Rodriguez-Lopez EGCG’nin nasıl etki yaptığını anlatırken, ‘EGCG, aynı kanser ilacı methotrexate gibi kanser hücrelerini öldürüyor’ diye konuştu.

Spina bifinaya karşı folik asit alan kadınlara, çok fazla yeşil çay önerilmiyor. Fazla miktarda yeşil çayın, folik asitin etkisini azalttığı ifade ediliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!