Yeşil Bina'da inşaat çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Binada inşaat çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 13:03

Yeşil Bina'da inşaat çalışmaları sürüyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'de, belediye tarafından yaptırılan Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi'nin inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.Belediye Başkanı Ülgün Gökhan'a rutin teknik incelemeleri kapsamındaki bu gezisine Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla, Ali Sürücü ve Özleyiş Çetin ile ilgili birim müdürleri de eşlik etti. Başkan Gökhan, teknik ekipten Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi inşaatındaki son durum hakkında bilgiler aldı. Başkan Gökhan'a Yaklaşık 10 bin metrekarelik alandaki faaliyetlerin tüm hızıyla revam ederken, yapının uzun ömürlü olması ve çevre binaların güvenliği açısından zemin güçlendirme çalışmalarının yürütüldüğü belirtildi. Bu kapsamda, hali hazırda imalatları tamamlanan iksa sistemini (diyafram duvar) desteklemek amacıyla diyafram duvar yüzeyinden parsel dışına doğru delme yöntemi ve çelik halatlı beton enjeksiyonu yöntemi ile uygulanan öngermeli zemin ankraj işleri ve zemin ankraj işlerine bağlı olarak kademeli halde gerçekleştirilecek hafriyat işlemlerinin devam ettiği de aktarıldı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, çalışmaların oldukça geniş bir alanda gerçekleştiğini ifade ederek, iksa güçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu, böylelikle kazı derinliği fazla olan yapının daha güvenli bir şekilde inşa edileceğini söyledi.

YEŞİL YEREL YÖNETİM VE KÜLTÜR MERKEZİ BİNASI

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası, toplam 10 bin metrekare alanda 27 bin 83 metrekare kapalı alana sahip olacağı, 2 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kattan oluşacak. Bodrum katlarda 162 araçlık, 6 bin 602 metrekarelik kapalı otopark alanı, 814 kişilik 598 metrekarelik çok amaçlı salon, 390 kişilik 410 metrekarelik nikah salonu, 356 metrekarelik medyatek ve birimlere ait arşiv bölümleri ile giriş katında 290 metrekarelik meclis salonu, kent meydanına açılan 404 metrekarelik sanat galerisi ve müdürlük ofisleri bulanacak. Üst katlarda ise başkanlık makamı ve diğer müdürlük ofisleri ile 465 metrekarelik yemek salonu yer alacak. 47 milyon liraya mal olacak projenin

2018 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!