Yeşil alana işçi lojmanı

Güncelleme Tarihi:

Yeşil alana işçi lojmanı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2017 14:41

Büyükşehir Belediyesi’nin şantiye alanı olarak kullanılmak üzere özel bir inşaat şirketine tahsis ettiği Çukurambar’daki yeşil alana, işçiler için konteyner lojman yapıldı. Mahalleli, “Evin kapısını, penceresini açınca lojmanları görüyoruz. Plana uygun kullanılmasını istiyoruz” diyerek isyan etti.

Haberin Devamı

Çukurambar Mahallesi 1478’inci Cadde’deki yeşil alana, yakındaki bir inşaatta çalışan işçiler için konteynerlerden lojman yapılmasına semt sakinleri tepki gösterdi. İddiaya göre, bölgede inşaatı devam eden bir konut projesinde çalışan işçilerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla 1478’inci Cadde’deki yeşil alanın bir kısmına üç ay önce lojman yapımına başlandı. Yıllardır park yapılmasını bekledikleri alana konteynerlerin getirildiğini gören mahalleli de duruma tepki gösterdi. Vatandaşlardan bazıları evlerinin karşısına yapılan ve işçilerin kalacağı lojmanların kaldırılması için inşaat şirketine şikâyette bulunurken, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne de (BİMER) dilekçe yazdı.

PROTOKOLLE ŞİRKETE VERİLDİ

BİMER’den gelen yanıtta bölgenin, İmar Planı’nda yeşil alan olarak ayrılan alanın 2 bin 500 metrekaresinin, Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaat firmasına tahsis edildiği belirtildi. BİMER’in talebiyle Çankaya Belediyesi tarafından verilen yanıtta şu ifadeler yer aldı:
“İmar planında yeşil alan olarak ayrılmış alanın 2500 metrekarelik kısmı şantiye olarak kullanılmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Haziran 2017’de NDL Gayrimenkul Yatırım ile yapılan protokol ile şirkete tahsis edildiği öğrenilmiştir. İnşaat yetkilisi ile görüşülüp çevrenin rahatsız edilmemesi ve yolların temizlenmesi konusunda uyarılmıştır.”

Haberin Devamı

‘AİLELER YAŞIYOR, RAHATSIZ OLUYORUZ’

Aldıkları yanıta şaşıran vatandaşlar, şikâyetlerini şöyle dile getirdi:
“Planda yeşil alan olarak görüldüğü için yıllardır park yapılmasını ya da ağaçlandırılmasını bekliyorduk. Şimdiyse şantiyeye döndü. Evin kapısını, penceresini açınca lojmanları görüyoruz. Balkona çıkamaz olduk. Çalışanlara bir şey dediğimiz yok tabii ama burada aileler yaşıyor. Bu durumdan rahatsız oluyoruz. Çevrede daha uygun başka bir yer yokmuş gibi burnumuzun dibine işçi lojmanı diktiler. Plana uygun olarak kullanılmasını istiyoruz.”

KARTONLU YOL

Lojman yapımı sırasında ağır tonajlı inşaat araçlarının kullandığı caddedeki asfalt da zarar gördü. Büyük kısmında çukurların oluştuğu yol, yağmurun ardından çamura bulandı. Vatandaşlar, çamura basmamak için apartmanlarının girişlerine koydukları karton ve naylonların üzerinden yürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!