Yeşeren kalemler Türkiye'nin dört bir yanında

Güncelleme Tarihi:

Yeşeren kalemler Türkiyenin dört bir yanında
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 10:59

Yeşeren kalemler Türkiye'nin dört bir yanında

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te merkez ilçe Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Yeşeren Kalemler’ projesi, Türkiye genelinde büyük ilgi gördü. Saksıda çiçeğe, sofrada sebzeye dönüşen yeşeren kalemler, Türkiye’nin dört bir tarafında bulunan okullara yollandı.

Şehitkamil Belediyesi’nin artan çevre kirliliğini ortadan kaldırmak adına uyguladığı geri dönüşüm amaçlı projeler, Türkiye’ye örnek oluyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından MÖP Geri Kazanım Projesi ile bağlantılı hayata geçirilen ‘Yeşeren Kalemler’ projesi, Türkiye geneline yayılıyor. Şehitkamil Belediyesi; İstanbul, Ankara, Antalya, Giresun, Konya, Sivas, Tokat, Van, Şanlıurfa, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Batman ve daha birçok ilden gelen talepleri geri çevirmedi. Şehitkamil Belediyesi, büyük ilgi gören yeşeren kalemleri talep eden tüm okullara yolladı. 10 çeşit bitkinin yer aldığı özel kapsüllü kalemler, toprakla buluşunca 14 ile 28 gün içerinde çiçeğe veya sebzeye dönüşüyor.

Projeye ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, amaçlarının çevre bilinci konusunda farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Başkan Fadıloğlu, “Çocuklarımızda çevre bilincini arttırabilmek adına bu projeyi hayata geçirdik. Türkiye’de ilk defa uygulanan Yeşeren Kalemler projesinin altına imza atmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

Başkan Fadıloğlu, Türkiye geneline yollanan yeşeren kalem kolileriyle birlikte kırtasiye yardımında da bulunduklarını kaydetti. Çocuklara yaşayarak öğrenmenin hazzını yaşatmak istediklerini dile getiren Fadıloğlu, “Biz, 29 ayrı okula koli yaptık. Bu kolilerde sadece yeşeren kalem yok. Yeşeren kalemlerin yanı sıra özellikle Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen taleplerden dolayı çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak adına da paket yaptık. Hocalarımız vasıtası ile çocuklarımıza ulaştıracağız. Elimizdeki imkanlar nereye kadar yeterse biz, bu konuda destek vermeye devam edeceğiz. Bizim yapmak istediğimiz asıl iş, bir farkındalık oluşturabilmek. Bu durum başka kurum ve kuruluşlara da örnek teşkil edecek bir proje olursa tüm Türkiye’ye yayılır. Çocuklarımız da hiç olmazsa yaşayarak öğrenmenin hazzına ulaşmış olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!