Yeryüzünün melekleri

Güncelleme Tarihi:

Yeryüzünün melekleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünyanın en ünlü bebek fotoğrafçısı Anne Geddes, yaptığı bütün profesyonel fotoğraf çalışmalarında sadece bebekleri model olarak kullanıyor. Onları zaman zaman çiçeklerle süsleyen Geddes, zaman zaman da onların küçük narin vücutlarını meyvelerin özgün şekilleriyle bütünleştiriyor ya da bebekleri en iyi ifade eden simge olarak onları kanatlandırıp melek yapıyor. Ünlü fotoğraf sanatçısı Geddes, son kitabı ‘‘Willkommen’’de bugüne kadar yeryüzünün küçük melekleri bebeklerle bir oyuna çevirdiği fotoğrafçılıkta ortaya koyduğu eserlerini herkese sunuyor.

Balkabağını sevdi

Amelie Rose, tam 9 haftalık. Küçücük yüreğiyle kocaman bir balkabağı sevdi. Gerçi onunla konuşmasına imkan yok. Sevgili dostunun üzerine uzanıp uyumaya terk edilir edilmez aslında hemen gözlerini açtı.

Gülden gıdıklanıyor

Bir yatak olsun güllerden... Phillipa henüz sekiz aylık. Belki yetişkinler de güllerin okşayıcılığından etkilenir ama bu kadar mı gıdıklanır?Geddes’in en sevdiği fotoğraflardan biri. Üstlelik güller de hiç öyle yapma filan değil; dikensiz, gerçek pembe güller...

7 aylık lahanalar

Senin adın lahana mı? Hayır onların adı Rhys ve Grant. Onlar dünyaya geleli tam yedi ay oluyor. Tombik tombik yağlarına çok küçükken de olsa alışan ikiz kardeşler nedense birbirlerini gerçek bir lahananın içinde görünce çok şaşırdılar.

Bebek fotoğraflarının kraliçesi

‘‘Bebekler biz büyüklerin çok çok önceden kaybettiği günahsızlığa, masumiyete sahipler. Bebekleri bedenlerimizden çıkıp ayrılan birer melek diye düşünüyorum’’ diyor Avustralyalı fotoğraf sanatçısı Anne Geddes. Küçücük ellerini okşadığımız, kocaman gözlerine gülümsediğimiz büyük bir huzurun yaratıkları, kocaman bir harika...42 yaşındaki fotoğraf sanatçısı onların mükemmelliğini sözlerle anlatmayı beceremediğine inanıyor ve bu yüzden sadece fotoğraflarıyla bebekler hakkındaki düşüncelerini ifade edebiliyor. Tamamen doğal kompozisyonlar üzerinde çalışan sanatçı, işi zahmetli kısmını da göz ardı etmiyor. Her şeyden

önce düşündüğü formata uygun bir bebek bulmak sonra da bu bebeklerle anlaşıp onları modelliğe razı etmek var. Kendisini hiçbir zaman onların annesi gibi hissetmediğini de itiraf eden sanatçının da iki kızı var ve asla bir üçüncü bebek doğurup onu fotoğraflamayı düşünmüyor. Çocuklarla uğraştığı kadar bahçe ve çiçeklerine de düşkün olan Geddes, bunların paradan daha büyük bir lüks olduğuna inanıyor. Kendisine birçok annenin yazışmayla ya da birtakım görüşmelerle ulaştığını anlatan Geddes, kendisine en son başvuran anne sayısının 700 olduğunu da sözlerine ekliyor. Sanatçının ‘‘Willkommen’’ adlı 268 sayfalık kitabı eylül ayında piyasaya çıkıyor.

Sevimli fareler

Eski deri botların sevimli fareleri... Tam uykularına dalmışken hangi vicdansız onları sıcacık yataklarından kaldırıp da eski bir botun içine hapsedebilir? Ancak onlar küçük mekanlarında başbaşa çok mutluydular. Hiç de uykularını bölmediler. Beş aylık Mitchell ve Taylor, bambaşka bir mekanda, rüyalar alemindeler...

Kutunun içindeki kız

Aisha henüz altı aylık. Sanatçı fotoğrafında bir teneke kutu içinden çıkıp hayata tüm güzellğiyle başlayan yepyeni umut dolu bir ‘‘can’’ı tanımlıyor bu fotoğrafla. Bu yaşam için iyi bir başlangıç. Kutular da aslında hayata atılacak ilk adımın start noktası.

Uyuyan melekler

Sarah ve Craig, tam yedi haftalık iki masum melek. Onlar belki geçmişten geleceğe dek uzanan tanrıya olan şükranı simgeliyorlar. Bu fotoğrafta da asıl problem aslında bebeklerin bir türlü aynı anda uyuyamamasıydı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!