Yeryüzü Sofrası Bornova'da kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Yeryüzü Sofrası Bornovada kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2017 14:50

Yeryüzü Sofrası Bornova'da kuruldu

Haberin Devamı

BORNOVA Belediyesi'nce düzenlenen 'Yeryüzü Sofrası' organizasyonu kapsamındaki kahvaltıya, yazar İhsan Eliaçık ve televizyoncu-gazeteci İrfan Değirmenci konuk oldu.
Yeryüzü Sofrası organizasyonu çerçevesinde Bornova'da tarihi dokusu bulunan Eski Çarşı içine konulan masalarda 500'ün üzerinde kişinin katılımıyla kahvaltı yapıldı. Kahvaltının konukları yazar İhsan Eliaçık ve televizyoncu, gazeteci İrfan Değirmenci oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın da katıldığı organizasyonda Bornovalılarla biraraya gelen Eliaçık ve Değirmenci, İzmirlilerle biraraya gelmenin mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Kahvaltı sonrası Başkan Olgun Atila ile Bornova çarşısını dolaşan konuklar, Bornova Belediyesi tarafından bastırılan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş hikayesini Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kaleminden anlatan Nutuk'u dağıttı.
Yıllarca televizyonlarda sabah programı yaptığını belirten İrfan Değirmenci, "Ben ekranlardan sizin kahvaltı sofralarınıza konuk oldum, şimdi burada içinizde sizlerin sofrasındayım. Artık ekranlarda değilim diye kimse üzülmesin. Çünkü ben bundan sonra sizlerin arasında yanında olacağım. Türkiye'nin İzmir'e benzemesini dilerim" dedi.
Bornova'daki Yeryüzü Sofrası Organizasyonu'nun Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıl dönümüne denk geldiğini belirten yazar İhsan Eliaçık ise, "Onu rahmetle anıyorum. İnşallah Gezi'de ölen çocukların, çeşitli şekillerde zulme uğrayanların, kumpaslara kurban gidenlerin, ekranlara yasaklananların, kampüslere sokulmayanların öfkesi, neşe içinde dostlukla büyüye büyüye Türkiye'nin aydınlık ufkunu yakalayacak ve Ankara'da hırslarına kapılmış olan zata 'Hayır' diyerek gerekli dersi verecektir" dedi.
Düzenlenen organizasyonda konuk olan İrfan Değirmenci ve İhsan Eliaçık'a teşekkür eden Başkan Olgun Atila, "Kentimizde ülkemizde hep beraber huzur içerisinde yaşıyoruz. Bu sofra Halil İbrahim sofrası. Bu sofrada güzellikler var dostlar var. Katıldığınız için teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber Türkiye'de 'hayır' oranı en yüksek yeri Bornova yapacağız" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!