Yersiz zamansız gereksiz

Marsel İlhan, Avustralya Açık’ta ikinci tura çıktı, gururumuz oldu. Ancak hem sporcumuz hem de tribünde Türk bayrağını dalgalandıranlar hakkında yazılanlar gerçekten yersiz, zamansız ve gereksizdi.

Haberin Devamı

AVUSTRALYA Açık’ta birinci haftayı geride bıraktık. Marsel İlhan’ın turnuvada 2. tura kadar yükselmesi tenisimize önemli bir ivme kazandırdı. Bizler ekran başında onu izlerken yerimizde duramadık. Melbourne’deki Türkler de onu desteklemek için tribünlere akın etti. Tıpkı Belçikalılar, Fransızlar, İspanyollar ve diğer ülke vatandaşlarının yaptığı gibi...
Marsel, Şilili Gonzales ile ülkeleri adına karşılaştı. Bütün tenis otoriteleri, favori rakibine karşı çok iyi bir maç çıkaran Marsel’i kutlarken, Vatan gazetesinin internet sayfasında ve Selahattin Duman’ın köşesinde hepimizi üzen haber yorumlar yer aldı.
Konu, bizim tenis maçı izlemesini bilmeyen bir toplum olduğumuzdu. Türkler taşkınlık yapmış ve rakip seyircilere sis bombası atmış. Haber ve yorumdaki ana fikir şöyle:
“Türk seyircilerin maç boyunca yaptıkları taşkınlıklar bir rezillik. Marsel ise sadece soyadı Türk kalmış bir sporcu...”
Vah vah vah... Sanki futbolda, basketbolda ve diğer spor branşlarındaki seyirci profilimiz süt dökmüş kedi. Neredeyse, diğer ülkelerden nasıl maç seyredilir kültürünü ihraç ettirecekler!
40 yılda bir kortlarda bizleri tenise motive edecek bir başarılı sporcu yakalamışız, onu karalamaya çalışıyoruz! Türk soyadı taşıyan Marsel veya ön adı Türk olan Elvan Abeylegesse, sonuçta ay yıldızlı forma için ter akıtıyorlar mı akıtmıyorlar mı? Önemli olan bu değil midir?
Gonzales’in maç sonrası yaptığı yorum netti:
“Müsabaka bir Davis Kupası (milli maç) havasındaydı. Büyük keyif aldım.”
Marsel’in antrenörü Can Ünel ile konuştum... “Ağabey abartıyorlar. Maç büyük bir final havasında geçti” dedi.
Tenisin içinden biri olarak, “Bu ne yersiz, zamansız ve gereksiz bir yazı” demekten kendimi alamadım.

Haberin Devamı

Bravo Tuğba

TUĞBA Karademir, Estonya’da yapılan Avrupa Artistik Buz Pateni Şampiyonası’nda serbest program sonunda 82.54 puan toplayarak 12. oldu. Önceki günkü kısa program sonunda ilk 20 sporcu arasına girerek dün serbest  programda kaymaya hak kazanan milli buz patencimiz, teknik 35.74, artistik  46,80 ve toplamda da 82.54 puan aldı. Buz pateninde böylesine üst düzey bir şampiyonada kayan tek sporcumuz olan Tuğba, “Ülkemi en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bundan sonraki hedefim gelecek ay Vancouver’da düzenlenecek olimpiyatlarda iyi bir derece elde etmek” dedi.

Haberin Devamı

Federer tam yol

AVUSTRALYA Açık Tenis Turnuvası’nda 3. tur maçları dün tamamlanırken, teklerde favoriler kayıp vermeden 4. tura yükseldi. Tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, İspanyol rakibi Albert Montanes’i 6-3, 6-4 ve 6-4’lük setlerle 3-0 yendi. Sırp Novak Djokoviç, Özbek Denis İstomin’i, Rus Nikolay Davydenko da Arjantinlu Juan Monaco’yu aynı sonuçla 3-0 yendiler. Tek bayanlarda da 1 numaralı seribaşı ABD’li Serena Williams, İspanyol Carla Suarez’i 6-0 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek turu rahat geçti. Serena’nın ablası Venus de Avustralyalı Casey Dellacqua’yı 6-1 ve 7-6’lık setlerle 2-0 mağlup etti.

Yazarın Tüm Yazıları