ANKARA HABERLERİ

Yerlisi de ithali de besin değeri bakımından aynı

Hürriyet Haber
14.01.2011 - 00:00Son Güncelleme :

Uzmanlar önceden beri et veya kasaplık hayvan ithal edilmesini Türkiye’deki hayvancılık politikalarıyla çok örtüşmediğini, kısa veya orta vadede Türkiye’deki et fiyatlarının istikrarına önemli katkılar sağlamayacağı görüşünde.

Hürriyet Haber

ANKARA Üniversitesi Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İrfan Erol, ithal et ile yerli et arasında besin değeri açısından hiçbir fark olmadığını söyledi.
Prof.Dr. Erol et fiyatları konusunda ise “fiyat regülasyonunu yurt dışından ithal edilecek et veya kasaplık hayvanlar marifetiyle değil ülkenin iç dinamiklerini harekete geçirerek sağlayabiliriz. Bu ulusal hayvancılık politikalarımızda özellikle et üretimine yönelik, koyun eti üretimini de artıracak bir düzenlemeyle mümkündür. Nereye kadar ithalat yapacağız?” değerlendirmesinde bulundu.
Nereye kadar
Erol, önceden beri et veya kasaplık hayvan ithal edilmesini Türkiye’deki hayvancılık politikalarıyla çok örtüşmediğini, kısa veya orta vadede Türkiye’deki et fiyatlarının istikrarına önemli katkılar sağlamayacağını dile getirdiklerini belirterek, “Fiyat regülasyonunu yurt dışından ithal edeceğimiz et veya kasaplık hayvanlar marifetiyle değil kendi iç dinamiklerimizi harekete geçirerek sağlayabiliriz. Bu ulusal hayvancılık politikalarımızda özellikle et üretimine yönelik, koyun eti üretimini de artıracak bir düzenlemeyle mümkündür. Nereye kadar ithalat yapacağız?” dedi.
Takip önemli
İthal et ile yerli et arasında besin değeri açısından bir fark olup olmadığına ilişkin soru üzerine Erol, besin değeri yönüyle karşılaştırıldığında hiçbir farkı olmadığını belirterek, “100 gram ithal et ile 100 gram yerli hayvana ait eti besin değerleri yönünden karşılaştırdığınızda hiçbir fark yok” dedi.
Erol, önemli olan noktanın özellikle ithalat yapılan ülkelerden hayvan hastalıklarının Türkiye’ye taşınmaması olduğuna işaret eden Erol, hayvan refahı ve etin kalitesi yönünden taşımanın da usulüne uygun olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Erol, hayvanlar geldikten sonraki takiplerinin, dinlendirilmelerinin de önemli olduğunu söyledi.

Uygun koşullarda kesim çok önemli

?Prof. Dr. İrfan Erol, “Angus eti çok kıymetli bir ettir, çok güzel bir kasaplık hayvan ırkıdır. Oradan uygun koşullarda getirip, kesimini yaparsanız, kesim öncesi dinlendirirseniz, uygun koşullarda kesim sonrası işlemi yaparsanız çok kıymetli bir ettir. Çok yüksek bir besin değeri vardır” dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Ankara haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Ankara haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Yerlisi de ithali de besin değeri bakımından aynı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.


ANKARA YOL DURUMU
Ankara1 DERECE
Yol durumu »
ANKARA NAMAZ VAKİTLERİ
23 Kasım 2017, Perşembe
  • İmsak
    05:51
  • Guneş
    07:35
  • Öğle
    12:46
  • İkindi
    15:19
  • Akşam
    17:35
  • Yatsı
    19:08
Diğer iller için Namaz Vakitleri »
Sayfa Başı