Yerlikaya Kırkpınar'da

Güncelleme Tarihi:

Yerlikaya Kırkpınarda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2010 14:57

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından “Asrın Güreşçisi” unvanı verilen AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, “Kırkpınar'a, yağlı güreşe yönelik kanun hazırlığımız var” dedi.

Yerlikaya, 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için geldiği Er Meydanı'nda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 649. yıllık geleneği yaşatan, yaşamasına imkan sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Olimpiyat şampiyonu Hamza Yerlikaya, Kırkpınar'ın resmi kayıtlara göre 649 yıllık tarihi olduğunu, ancak yağlı güreşlerin bin yıllık bir Türk geleneği olduğunun bilindiğini ifade etti.

Yerlikaya, şunları söyledi:

“Kırkpınar'a, yağlı güreşe yönelik kanun hazırlığımız var. Geleneğimizi daha canlı hale getirip, resmi kayıtlar altına almak için bunu kanunlaştırmak istiyoruz. Yağlı güreşimizi önemsiyoruz. Kanun hazırlığını yaparken muhalefet ve iktidar parti milletvekillerinin fikirlerini alıyoruz. Tamamen spor içeren, tamamen yağlı güreşi geleneksel hale getiren yasal çerçevesinin alt yapısını hazırlıyoruz.”

Yağlı güreşin dünya tarafından gün geçtikçe daha çok tanınmaya başladığını ifade eden Yerlikaya, “Kırkpınar yağlı güreşlerin olimpiyadıdır. Her gün biraz daha ileriye gidiyoruz. Yağlı güreşin kabuğunu kırdık. Fransa'da, Almanya'da, İngiltere'de yağlı güreşler yapıldı. Seneye bu ülkelerin sayısını 30'a, 40'a çıkarıp Türk kültürünü dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!