Yerli yılı

BU sezon tam anlamıyla yerli oyuncu ve teknik adamların yılı oldu. Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı gibi hocaların başarısı önümüzdeki yıllarda takımlarımızın başında daha fazla yerli hoca görme şansını arttırıyor.

Haberin Devamı

Görünen o ki şans verip güvenirsek bizim hocalarımız da iyi işler yapıyor. Bu teknik adam tarafı. Diğer tarafı da yerli futbolcular. En güzel örneği Bursaspor’dur. Sezonunun tamamında oynayan yabancısı sadece İvankov olan ve şampiyonluğa giden Bursa hem genç hem de Türk oyuncularla başarıyı yakaladı. Sadece Bursa’nın bu durumu bile milyonlarca Euro harcayan ama sonuç alamayan büyükleri utandırır.
Diğer çarpıcı etki ise ligin liderinde saklı. Fenerbahçe, bu sezon başına kadar yabancıların ön planda olduğu bir takımdı. Fakat ligin ikinci yarısında ortaya çıkan sıkıntılarda yabancıların etkisiz kalması asıl toparlanmayı sağlayacak baş aktörlerin devreye girmesini sağladı.
Galatasaray’ın da benzer sıkıntıları yaşadığı bir dönemde Fenerbahçe’nin bu durumdan çıkmasını sağlayan Emre, Volkan, Gökhan, Mehmet, Özer, Selçuk gibi sorumluluk alan oyuncuların devreye girmesi idi.
Galatasaray’da bu olmayınca sonuç da kötü oldu. Sonuç şu; iyi yabancıya evet. Ama yabancı oyuncu kendisini takımda yabancı gibi hissetmeli. Ya da eğer bir yetki varsa bu yerli oyuncularda olmalı. Bizim oynadığımız dönemde Hagi, Popescu ve Taffarel gibi 3 önemli oyuncu vardı ve sahada müthiş işler yapıyorlardı. Ama saha içinde lider olan bu oyuncular saha dışında yerlerini yerli oyunculara bırakıyorlardı. Çünkü saha içi olduğu gibi saha dışında da elini taşın altına koyan çoğunluk bir yerli oyuncu grubu vardı. Biz kendi hocamıza ve kendi oyuncularımıza güven verdiğimiz sürece karşılığını başarı olarak alırız...

Haberin Devamı

VOLKAN’IN ELLERİ

FENERBAHÇE ligin final haftalarına lider ve şampiyonluk havasında girdi. İstanbul BŞB mağlubiyeti sonrası yaşanan değişimde birçok etken sayılabilir ama Volkan Demirel’in elleri en belirleyici etken oldu. Galatasaray derbisinde Keita’nın vuruşuna yaptığı kurtarış ile Beşiktaş derbisindeki Penaltıyı çıkarışı ligin kaderini belirleyen ellerin sahibi Volkan’ı ayrı bir yere koydu. Volkan ile bereber Onur ve Aykut’un artan performansları Milli Takım’ın da elini güçlendiriyor...

KİM NE ANLATTI

Haberin Devamı

BURSASPOR: Sistemini oturtur ve iyi uygularsan yabancısız, çok harcamadan bile şampiyonluğa oynarsın ve başarılı olursun.
MUSTAFA DENİZLİ: Bir hoca takımın üzerinde oluşabilecek baskıyı alıp kendi üzerinden başka taraflara atar.
FENERBAHÇE: Son dönemdeki oyunu ile ligimizdeki şampiyon olmanın şifrelerini.
GALATASARAY: Transfer yaparken neler yapılmamalı, nelere dikkat edilmeli...

YETENEKLİ TARAFTAR

YETENEKLİ oyuncu vardır, yetenekli hoca vardır bir de... Yetenekli taraftar vardır. Beşiktaş taraftarı maç öncesi hazırlığı, maç içi şovları ve desteği ile farklı bir taraftar. Özellikle maç içinde doğaçlama yapabilen ender yetenekte bir potansiyele sahipler. Haklarının yenildiğini düşündüklerinde hem medeni, hem de ilginç protestolara imza atabiliyorlar. Fakat bütün bunları gölgeleyen şu küfür olayı. Kaldı ki takıma destekleri Türkiye sınırlarını aşmış bir taraftarın bunları hiç yapmaması lazım. Bana göre Beşiktaş taraftarı Avrupa’da en az takımı kadar tanınıyor. O zaman hedef Avrupa’nın da önde gelen taraftarı olmaya çalışmak daha doğru olur.

Yazarın Tüm Yazıları