‘Yerli ve milli üretimimizle galip geleceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Yerli ve milli üretimimizle galip geleceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2018 16:05

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği ‘Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim Konferansı’nda konuşanBilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli ve milli üretimin, stratejik bir yaklaşım ve duruş olduğunu belirtti. Özlü şunları söyledi:

Haberin Devamı

"Sanayide ve üretimde yerli ve milli olmak, bizim nazarımızda bir istikbal ve beka meselesidir. Nasıl ki Zeytin Dalı Harekatı'nda milli ve yerli imkanlarımızdan güç alarak düşmanla mücadele ediyorsak, sanayi savaşında da yerli ve milli üretimimizle galip geleceğiz.” TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Teknolojik yapımızsa, henüz arzuladığımız noktada değil. Sanayi üretimi içinde, yüksek teknoloji sınıfındaki ürünlerin payı yüzde 3,3 iken orta-yüksek teknoloji grubunun payı yüzde 25,2” diye konuştu. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ise, “Trump sonrası ABD yönetiminin attığı adımlar düşünüldüğünde Türkiye’nin, kamu alımlarına yönelik önümüzdeki dönemde radikal adımlar atmasının önünde bir engel bulunmamakta. Türkiye nasıl ki her alanda yerli ve milli bir duruş sergiliyorsa, kamu alımlarında da yerli ve milli ekonomimizi destekleyecek adımlar atılacaktır.”

Haberin Devamı

‘Yerli ve milli üretimimizle galip geleceğiz’

KALP PİLİNİN KİLOSU 2 BİN 454 DOLAR

Türkiye'nin ihracatı içinde ileri teknoloji ürünlerini payının yüzde 5 olduğunu, buna karşılık ithalatın yaklaşık yüzde 15’inin yüksek teknolojili ürünlerden oluştuğuna dikkati çeken Baran, “Örneğin kalp pili ithal ediyoruz. Kilogram fiyatı 2 bin 454 dolar. Türkiye’nin orta gelir tuzağından çıkabilmesi ve cari açık vermemesi için ileri teknoloji ağırlıklı bir üretim modelini hayata geçirmesi gerekiyor” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!