ATO konferansında ortak mesaj

Güncelleme Tarihi:

ATO konferansında ortak mesaj
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 16:25

Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) düzenlediği ‘Teknolojik Dönüşümde Kamu Alımlarının Rolü: Yerli ve Milli Üretim Konferansı’nda, enerji, sağlık ve ulaştırma sektörleri masaya yatırıldı.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, sağlıkta merkezi alım sistemi oluşturacaklarını belirterek, Devlet Malzeme Ofisi benzeri ‘Sağlık Malzeme Ofisi’ (SMO) kuracaklarını söyledi. Gümüş, “SMO ile yerli malı alımını da artırmak istiyoruz. Yerli mallarının kalitesini kontrol edeceğiz. Aynı kalitede yerli ürün varsa öncelikle onu alacağız” dedi. 

TÜRKİYE ÜRETMENİN YOLUNU ARIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Dr. Veysel Yayan ise ocak ayında kurulan ve sekreteryasını Bakanlığın üstlendiği Yerlileştirme Yürütme Kurulu’nun yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yayan, “Türkiye kendi imkânları ile üretmenin yolunu arıyor. Yerlileşmeye dönmemiz kaçınılmaz bir ihtiyaç. Bakanlığımız bütün birimleriyle yerlileşme konusunda azami gayret sarf ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

İNŞAAT ÜRÜNLERİNİN ÇOĞU İTHAL

Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şenel 2017 yılında 157 milyar dolarlık ihracat, 233,8 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirildiğini, hem ihracatın hem de ithalatın önemli kısmının ara mallarından oluştuğunu belirterek, “Dış açığa neden olan alanlarda üretim yapımızı geliştirmeliyiz” diye konuştu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, enerji sektöründe yerlileşmenin önemine vurgu yaparak, İleri Teknoloji Eğitim Merkezi oluşturacaklarını söyledi. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna, inşaatlarda kullanılan yapı malzemelerinin ithal olduğuna dikkat çekerek öncelikle cari açığa yol açan ürünlerin yerlileştirilmesi gerektiğini vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!