Yerli ürünlere yerli ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Yerli ürünlere yerli ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2017 14:10

Yerli ürünlere yerli ilgisi

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'ne bağlı turistik Adrasan Mahallesi'nde üreticiler bahçelerinde yetiştirdikleri meyvelerin yanı sıra kendi ürettikleri ürünleri sattığı tezgahlar özellikle yerli turistlerin yoğun ilgisini çekiyor.

Kumluca'ya bağlı Adrasan Mahallesi'nde üreticiler, bahçelerinde yetiştirdiği ve Torosların yüksek kesimlerinden topladığı ürünleri turistlere satarak geçimini sağlıyor. Üreticiler, armut, elma, portakal, limon, Frenk inciri, mısır, nar, incir ve üzüm gibi meyvelerin yanı sıra ev yapımı pekmez, reçel, tarhana, bulgur, toz ve pul biber gibi ürünleri de Adrasan sahiline gelen turistlerin beğenisine sunuyor.

7 yaşından beri bu işi yaptığını söyleyen 26 yaşındaki Sibel Ormancı, "Ağabeyim Emrah Ormancı ile birlikte bu işi yapıyoruz. Torosların yükseklerinden çay, kekik ve kır nanesi gibi otları topluyoruz. Evde tarhana, bulgur, toz, biber, pul biber, reçel, nar suyu, zeytinyağını elimizle hazırlıyoruz. Bu ürünleri naylon poşetlere koyup tezgahımızda sergiliyoruz. Sattığımız hiçbir ürün endüstriyel değil, hepsi elde hazırlama ve bahçemizden topladığımız ilaç ve gübre bile kullanmadığımız meyvelerdir. Mesela keçi boynuzu (harnup) ne su, ne ilaç, ne de gübre ister. Kırda kendi haline oluşur. Bu yüzden müşterilerim bana 'Organik Sibel' diyor. Tatil dönüşü büyük şehirlerden beni arayıp sattığım ürünlerden istiyorlar" dedi.

Eşi Zehra Kalkan'la birlikte çalışan 37 yaşındaki Hüseyin Kalkan da "Yaşanan krizlerden sonra Adrasan'a fazla yabancı turist gelmiyor. Yerli turistlerimiz bizim sattığımız ürünlere daha çok ilgi gösteriyor. İyi satış yapıyoruz. Kazancımızdan memnunuz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!