Yerli savunma İngiltere’de görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yerli savunma İngiltere’de görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 14:04

Uluslarası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI), İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleşti. Avrupa’nın en büyük savunma ve güvenlik fuarında Türkiye’yi üretici nitelikte 23 şirket temsil etti.

Haberin Devamı

Aselsan, Havelsan, Roketsan, SSM, Nurol Makina, BMC ve Otokar gibi Ankara merkezli firmalar fuarın öne çıkan yerli üreticileri oldu. Türk firmaların ürettiği ürettiği silahlı askeri araçlar, güdümlü füzeler ve siber güvenlik çözümler, uluslarası sanayi temsilcilerinden takdir topladı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, fuarda yabancı resmi heyetler ve savunma sanayi şirketleriyle temaslarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Alpay, 6 milyar dolarlık üretim hacmine ulaşan Türk savunma sanayinin yeni teknolojileri transfer etmek ve yeni iş birlikleri sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Alpay özetle şunları söyledi:

Yerli savunma İngiltere’de görücüye çıktı

ORTAK ÇALIŞMA, YERLİ İMZA

Haberin Devamı

“Yabancı yatırımla ortak teknoloji ve ürün geliştirme yollarını kullanmalıyız. Sadece kısıtlama istemiyoruz, fikri mülkiyet hakları bizde olsun, tasarımda Türk mühendisleri çalışsın ve Türkiye’de üretilsin istiyoruz. Türkiye savunma sanayisi alanında bir başarı hikayesi yakalamış durumda. Yeni teknolojileri transfer etmeye çalışıyoruz ve yeni iş birlikleri arıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat bu işlerin arkasında durmasıyla oldu bunlar. Yoksa herkes bir yanından çeker, hiçbir proje ürüne dönüşemezdi.”

Yerli savunma İngiltere’de görücüye çıktı

 

JAPON DEVİNDEN ORTAKLIK TEKLİFİ

Türkiye’de SGK’nın kullandığı avuç içi damar tarama sistemini üreten Japon taknoloji firması Fujitsu da savunma ve güvenlik çözümlerini sergilediği standıyla DSEI’da görücüye çıktı. Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay’la bir araya gelen Fujitsu yöneticileri Havelsan, Aselsan gibi kurumlarla birlikte alt yüklenici olmak istediklerini belirtti. Şirketin savunma strateji ve çözüm konularından sorumlu başkanı Eric Bownes yerli imza taşıyacak projelere teknolojik destek sağlayabileceklerini belirterek, “Örneğin, İngiltere ile hükümetler arasında yapılacak bir anlaşma ile herhangi bir kısıtlama olmadan teknoloji ve yetenek paylaşımı yapabiliriz, birlikte teknoloji geliştirebiliriz” dedi. Fujitsu Savunma Dünya Başkanı Tim Gibson da, “Savunma ve güvenlik alanında dünyada 62. sıradayız. 23 ülkede çalışıyoruz. Türkiye’nin yaklaşımı da bizim bu tarzımızla örtüşüyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!