'Yerli otomobil Kahramanmaraş'ta üretilsin'

Güncelleme Tarihi:

Yerli otomobil Kahramanmaraşta üretilsin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 15:11

'Yerli otomobil Kahramanmaraş'ta üretilsin'

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı (KMGBC) Arslan Deveboynu, yerli otomobilin Kahramanmaraş'ta üretilebileceğini söyledi.
Kahramanmaraş'ın sanayide önemli bir yere sahip olduğunu belirten Arslan Deveboynu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yerli otomobil üretmek için açıkladığı 5 isme imece usulü ile Kahramanmaraşlı iş adamlarının dahil olabileceğini kaydetti. Deveboynu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanımızın söylediği o 5 babayiğidin içine imece usulü yapıp Kahramanmaraşlı yatırımcıların girmesi gerek. Kahramanmaraşlı iyi yatırımcı ve iş adamımız var, Türkiye'ye mal olmuş. Bunların da belki bu imeceye katkısı olabilir. Üretim yapılırken yan sanayisinin olduğu tarafı Gaziantep'ten veya Adana'dan tamamlayabilir. Üretimin göbeği gibi bir şehir Kahramanmaraş. Asayiş konusunda Kahramanmaraş asayişi de berkemal bir şehir. Kahramanmaraş'ın yapısında devletçi bir yapı var. Devletine sahip çıkan, bayrağına sahip çıkan bir yapıya sahip. Bunların hepsini toparladığınızda 'Acaba neden Kahramanmaraş'ta olmasın, bu üretim' deniyor? Bence olmalı; bu işe bürokratlarımız sahip çıkmalı, iş adamımız sahip çıkmalı. Olmaması için bir sebep yok. Artıları çok fazla. 25 bin dönüm alanda Tomsuklu İhtisas OSB'si var. Memleketimizin coğrafyasına baktığımız zaman, üretenine baktığımız zaman, yatırımına baktığımız zaman, komşu illerine baktığı zaman, komşu ülkelere baktığınız zaman bu iş için bulunmaz bir şehir. Bunun için bürokratlarımızın bu işe el atması gerek. Aynı zamanda Antakya tarafında bulanan demir çelik fabrikasının yakınlığı ile bulunmaz bir konumu olan bir şehir. Bu işi eğer gerçekten üslenirlerse olmaması için bir sebep yok. Kahramanmaraş'ın bundan sonraki görevi bürokratlarına düşüyor. Talep etmekte onlara düşüyor. Kahramanmaraş ilinin iş adamları Türkiye'de, bu tür devletin verdiği destekleri en iyi kullanan, en verimli kullanan, en değerli hale getiren ve bu kaynağı alıp ta yemeyen tekrar devletine vergi olarak, iş olarak, üretim olarak döndüren bir yapıya sahip."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!