Yerli otomobil için, Özaydemir ve Saraç Bakan Özlü ile buluştu

Güncelleme Tarihi:

Yerli otomobil için, Özaydemir ve Saraç Bakan Özlü ile buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 16:18

Yerli otomobil için, Özaydemir ve Saraç Bakan Özlü ile buluştu

Haberin Devamı



ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş M. Özaydemir ve Eskişehir OSB Başkan Yardımcısı Metin Saraç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile bir araya geldi. Özaydemir ve Saraç, Bakan Özlü’ye Eskişehir OSB 1. Gelişme Alanı hakkında bilgi verirken yerli otomobil konusunda da Eskişehir’in yapabileceklerini açıkladı.  
Ankara’da gerçekleştirilen görüşmede yerli otomobil konusunda Eskişehir’in en uygun yerlerden biri olduğunu Bakan Özlü’ye anlatan ESO Başkanı Özaydemir, Eskişehir’in bu alanda tecrübesi olduğuna da dikkat çekti. Bugün Eskişehir’in bir motor mükemmeliyet merkezi haline geldiğini ifade eden Özaydemir, @Türkiye’nin ilk araba, uçak, kamyon, gemi, vb. taşıt araçlarının motorları burada üretildi ve üretilmeye devam ediyor. Ayrıca daha önce otomobil sanayi için daha önce ayırdığımız 5 milyon metrekarelik alan bu iş için ideal bir zemin sumakta" dedi. 
Üretilecek araçların tersleri için test pisti gerektiğine de vurgu yapan Özaydemir, bu noktada yerli otomobil üretimi için planlanan bölgenin hemen yanında kullanılmayan uçak pisti bulunduğunu, çeşitli yasal düzenlemeler sonrası buranın otomobil testleri için uygun bir zemin olacağına işaret etti. 
YENİ OSB ALANI 
Bakan Özlü ile yapılan görüşmede, çalışmaları devam eden Eskişehir OSB 1. Gelişme Alanı hakkında bilgi veren Eskişehir OSB Başkan Yardımcısı Metin Saraç ise, "Mevcut OSB’mizin 10 km uzağında, Eskişehir-Ankara Karayolu üzerinde bulunan İmişehir-Kalkanlı sınırları içerisinde yeni Gelişme Alanı’nı hızla tamamlıyoruz. Ankara yolu üzerinde karşılıklı 5’er milyon, toplamda 10 milyon metrekarelik bir alan yeni yatırımlar için ayrıldı" diye konuştu. 
Görüşme sonrasında Özaydemir ve Saraç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’yü Eskişehir’de davet ederek, bahsettikleri konuları yerinde incelemesi talebinde bulundular. 
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!