'Yerli, milli ayaklarını bırak kaç milyon doların var'

Güncelleme Tarihi:

Yerli, milli ayaklarını bırak kaç milyon doların var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 23:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sert sözlerle yüklenerek, “Çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurtdışında, vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun? Sen öyle yerli, milli falan bırak bu ayakları. Senin kaç milyon dolar paran var, onu bize bir çıkar bakalım. Bu paralar nerede, görelim bakalım” dedi. Kılıçdaroğlu, grup toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

YILDIRIM SÖZÜNDE DURUR
“CENNET (Paradise) belgeleri ile ilgili Sayın Binali Yıldırım, ‘Buradan davet ediyorum her türlü soruşturma yapılabilir, çocuklarımın dokunulmazlığı yok’ dedi. Ben de gayet güzel teşekkür ettim. ‘Bir araştırma önergesi vereceğiz, soruşturmaya gerek yok, önce araştıralım’ dedik. Bu araştırma önergesi AK Parti milletvekillerinin oyları ile reddedildi. Ben, Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum; AK Parti grubunun bu önergeyi reddetmesi sizin iradenizle mi yoksa Saray’ın iradesi mi? Ben Saray’ın iradesi ile olduğu kanısındayım. Çünkü Binali Yıldırım sözünde durur diye düşünüyorum.

SORDUM SORUYU, TIK YOK
Şu soruyu Erdoğan’a sordum; ‘Senin çocuklarının yurtdışı hesaplarına gönderdiği milyonlarca dolar hesap var mı?’ Sevgili Erdoğan, bir çıta yükseltiyorum, çocuklarının, eniştenin, dünürünün, kardeşinin, eski özel kalem müdürünün, yurtdışında, vergi cennetlerinde bir şirkete milyonlarca dolar para gönderdiklerini biliyor musun?

Bunun cevabını bekliyorum. Sordum soruyu, tık yok. Sen misin yerli ve milli, ben miyim yerli ve milli? Çocuklarımın, eniştemin, dünürümün, bir dolar hesabını bulursan gel bana söyle. O gönderdikleri şirketin kuruluş sermayesini de söyleyeyim, 1 Sterlin. Giden para, milyonlarca dolar.

Sen öyle yerli, milli falan bırak bu ayakları. Senin kaç milyon dolar paran var, onu bize bir çıkar bakalım. Bu paralar nerede, görelim bakalım. Bir de bağırıyor. ‘Vay efendim’ diyor ‘Faiz lobisine çalışıyorsunuz.’ Kim yönetiyor peki bu ülkeyi? Atamayı sen yaptın, senin imzan var. Trump’ın imzası mı var? Kimden şikâyet ediyorsun sevgili Erdoğan. Sen masum bir adam değilsin. Sen memleketi yönetemiyor, milleti felakete götürüyorsun. Millete başkalarını şikâyet ediyor, kendisinin kusuru yok gibi.

NEDEN TELAŞA KAPILIYORSUN
Cumhurbaşkanı gitti, Başbakan gitti, Dışişleri Bakanı gitti ‘Zarrab’ı verin’ diye tık yok. Arkasından 2 kez nota verdiler. Kardeşim Reza Zarrab için neden bu kadar telaşa kapılıyorsun? Kuzey Irak’ta bizim askerlerin başına çuval geçirildiğinde, bunlar nota verdiler mi? Vermediler. Niçin? Zarrab suç ortağı da onun için. İran, Babek Zencani ile Reza Zarrab’ı yargıladı mahkûm etti, biz dosyanın üzerini kapattık. Çünkü siyasiler de ortaktı o yolsuzluk dosyalarına. O bir milli davaymış. Yolsuzluğun, hırsızlığın millisi olur mu?

GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM
Bana laf yetiştirmek için gece bile uyumuyorsun. Bir soru daha sordum, cevabını vermedin, bir daha soruyorum; 30 milyar doları Suriyeliler için nerede, ne zaman harcadın? Sayıştay, ben, vatandaş, milletvekilleri, sivil toplum örgütleri, Maliye Bakanı, ekonomiden sorumlu bakan, Hazine, Merkez Bankası bilmiyor, kimden öğreneceğiz. Şimdi ben senden açık ve net vatandaşları tatmin edecek cevap bekliyorum, gözlerinden öpüyorum sevgilerle.”

TÜRKİYE'Yİ TAŞIMAZ
Son taşeron işçi kadro alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Asgari ücret 2 bin TL olmalı; vergiden muaf tutun, zaten otomatikman 2 bin TL yapıyor. Asgari ücretli hastaneye de gidemiyor. Gitse 10 ayrı fark ödeyecek. Bunlar, bu milletin yakasından düşmek zorundadırlar. Bu anlayış Türkiye’yi taşıyamaz.

GAZETECİYE 3 MÜEBBET
Şu garabete bak. Gazeteciler hapiste. 57 gazeteci 3 kez ağırlaştırılmış müebbetle yargılanıyor. Uçağa binip, gelip Meclis’i bombalayan ve bombalama emrini veren adam 1 kez müebbet ile yargılanıyor. Yargıtay, ‘cebir ve şiddet gerekir’ diyor, bir kişinin müebbetle yargılanması için. Gazetecilerin cebir ve şiddeti var mı? Hayır. Ne yaptı? Yazı yazdı. Bu hukuk değildir.

GÖÇMENLERİ YARALADI
Bunların bir de yandaşları var, kanal kanal gezerler. Geçenlerde birisi göçmenler için çok ağır bir ifade kullandı. Bütün göçmenleri derinden yaraladı. Buradan bütün göçmen kardeşlerime ve soydaşlarımıza selam, sevgi ve dostluklarımızı gönderiyoruz. Sizin yanınızdayız sonuna kadar. Ve onlara Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile seslenmek istiyorum; muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin milli hatıralarıdır. O milli hatıralara buradan selamlarımızı, sevgilerimizi gönderiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!