Yerli malı haftası

Güncelleme Tarihi:

Yerli malı haftası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 17:34

Yerli malı haftası

Haberin Devamı

Suat DENİZ / IĞDIR, (DHA)-Iğdır Hüsnü Özyeğin anasınıfı öğrencileri, 'Tutum, Yatırım ve Yerli Malı Haftasını' büyük bir coşku ile kutladı.



Yerli Malı Haftası nedeniyle evlerinden getirdikleri yiyecek ve içecekleri sınıf arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler, Türkiye'nin aydınlık geleceğinde tutumlu, çalışkan olmanın, iyi yatırımlarda bulunmanın ve ülkemizde üretilen malları kullanmanın faydasıyla ilgili öğretmenlerinden önemli bilgiler edindi.



Annelerinin hazırladığı pasta, börek, kurabiye ve bunun gibi yiyecekleri, yerli üretim kuruyemiş ve meyveleri arkadaşlarıyla birlikte afiyetle yiyen öğrenciler, haftanın önemiyle ilgili düşüncelerini de dile getirdiler. Ana sınıfı öğretmenleri Esra Bağcı, Dilara Ataman, Delal Yeşil, Ayşenur Öztürk ve Gül Alma öncülüğünde yerli malı haftasını kutlayan öğrenciler, "Ailemizden ve öğretmenlerimizden öğrendiğimiz, tutumlu olmayı, üretken olmayı, çok çalışmayı ve ülkemizde üretilen malları kullanmayı hayatımız boyunca devam ettireceğiz" dediler.



Okul Müdürü Ercan Bilen, "Öğrencilerimizin farklı etkinliklerde bulunmasını önemsiyoruz. Öğrencilerimizin özel günleri aktif olarak yaşamalarını sağlıyoruz. Bu tür etkinlikler onların farklı değerleri edinmesi için çok önemli. Yerli Malı Haftası kutlamalarının hem eğitim hem de çocukların eğlenmesine vesile oluyor, çocuklar arasında da paylaşma ve yardımlaşma duygusunun geliştirilmesine katkı sağlıyor" dedi.



Ana sınıfı öğretmeni Esra Bağcı’da, "Öğrencilerimize yerli malı kullanmayı öğretmeye çalışıyoruz" diye konuştu

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!