Yerli Ayas yabancı rakiplerini solladı

Güncelleme Tarihi:

Yerli Ayas yabancı rakiplerini solladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2013 17:47

Türkiye'nin ilk çizgi sinema filmi olan ve 22 Kasım'da seyircisi ile buluşan RGG Ayas'a çocuklar kadar büyükler de büyük ilgi gösterdi.

Haberin Devamı

İlk 3 günlük izlenme sayısı ile RGG Ayas, dünyanın sevgilisi olan Şrek 1, Çılgın Hırsız 1, Kung Fu Panda 1 ve geçtiğimiz ay vizyona giren Dreamworks yapımı Turbo gibi dev sermayeli yabancı yapımları gerisinde bıraktı.

Ayas, Şrek'i, Kung Fu Panda'yı, Turbo'yu geçti

Düşyeri ve BKM ortaklığında ilk Türk çizgi sinema filmi olarak vizyona çıkan RGG Ayas, ilk üç günde 47.491 bilet ile, milyon dolarlık bütçeli dünya devi stüdyoların yapımları arasından sıyrıldı.

RGG AYAS, 2001 de vizyona giren Şrek 1(45,487)'i , 2010 yılında vizyona giren Çılgın Hırsız 1 (39.345)'i, 2008 yılında vizyona giren Kung Fu Panda (38.169)'yı, 2008 yılında vizyona giren Vol-i (27.490) ve bu yıl Eylül ayında vizyona giren Dreamworks yapımı Turbo (46.651)'yu geçerek kendi alanında sinemaya iddalı bir başlangıç yaptı.

Haberin Devamı

“Pepee'deki gibi Ayas'ta da seyirci bizi yalnız bırakmadı”

Düşyeri Çizgi Film Stüdyoları kurucusu ve RGG Ayas filminin senaristi Ayşe Şule Bilgiç; “Büyük bir mücadele ile ve yabancı yapımlarla kıyaslanamayacak kadar dar bütçelerle yaptığımız RGG Ayas yüzümüzü kara çıkarmadı. Seyircimiz bizi Pepee'de olduğu gibi, Ayas'ın gişesinde de yalnız bırakmadı. Biz Düşyeri olarak seyircimizden aldığımız bu güçle yeni çizgi filmler yapmaya devam edeceğiz. Sinemada çizgi film tarihini başlattık. Türk sinemasına hayırlı olsun.” dedi.

BKM'den yapılan açıklamada ise, “RGG Ayas çok inandığımız bir proje idi. Türkiye'de daha önce denenmemiş bir ilk olduğu için heyecanımız çok yüksekti. Yerli çizgi filmlerin sinemamıza kazandırılması adına da önemli bir başarı bu.” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!