Rusya'nın Ankara Büyükelçisi TBMM'deki 15 Temmuz törenine katılmak için Ankara'da

Güncelleme Tarihi:

Rusyanın Ankara Büyükelçisi TBMMdeki 15 Temmuz törenine katılmak için Ankarada
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2017 12:11

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi olarak atanan Aleksey Yerhov'un bugün geldiği Ankara'da TBMM'de düzenlenecek 15 Temmuz törenine katılacağı açıklandı.

Haberin Devamı

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliğinin basın ataşesi Aleksanr Leşukov Sputnik'e demecinde, Yerhov'un Ankara'ya bugün ulaştığını söyledi. Leşukov'un aktardığına göre, Yerkov'u havaalanında Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Şevki Mütevellioğlu karşıladı.
Leşukov ayrıca, Yerhov'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle TBMM'deki 15 Temmuz törenine katılacağını söyledi.

Leşukov, Yerhov'un güven mektubunuysa 17 Temmuz'da sunacağını belirtti. Bu, Yerhov'un görevine resmen bu tarihte başlayacağı anlamına geliyor.

TBMM'nin darbe girişimi sırasında 16 Temmuz'da bombalandığı saat olan 02.32'de Meclis bahçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bir tören yapılacak.

Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği görevine, eski büyükelçi Andrey Karlov'un Aralık 2016'da görevdeyken suikasta kurban gitmesinden sonra geçen altı aylık sürede atama yapılmamıştı.

Haberin Devamı

Yerhov, göreve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından haziran ayında atanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!