Yerel yöneticilerle muhtarlar biraraya geldi

Güncelleme Tarihi:

Yerel yöneticilerle muhtarlar biraraya geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2017 11:39

Yerel yöneticilerle muhtarlar biraraya geldi

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Muhtarlar Buluşması'nın ikinci gününde, Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir, Tarsus, Çamlıyayla ve Aydıncık ilçelerinde görev yapan muhtarlar bir araya geldi.
Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan katıldı.
Muhtarların demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu ifade eden Başkan Kocamaz, ''Mersin genelinde Suriyeliler hariç 2 milyona yakın insana hizmet vermeye çalışıyoruz. İşimiz çok zor. Başarmak, koşmak mecburiyetindeyiz. İhtiyaçları bir an evvel tespit edip, o ihtiyaçları ve problemleri çözmek mecburiyetindeyiz. Bütün insanlarımıza hiçbir ayrım yapmadan eşit mesafede duruyor ve onların mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek adına çalışıyoruz. Zaman zaman ilçeleri, beldeleri ve köyleri dolaşıyor ve muhtar arkadaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ama bu özel günde de istedik ki sizleri bir araya getirelim, yakınlaştıralım, kaynaştıralım. Bugüne kadar birbirini tanımayanlar daha yakından tanışma imkanı bulsun'' dedi.
Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından yedi ilçenin muhtarlarına, eğitim bilimleri ve davranış bilimleri uzmanı Murat Ertan tarafından 'Beden Dili ve İletişim' konularında eğitim verilirken, Hacettepe Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr Uğur Sadioğlu tarafından da 'Mahalle Yönetiminin Türk İdari Yapısındaki Yeri ve Dönüşümü' konularında eğitim verildi.
Verilen eğitimlerin ardından gala yemeğine katılan muhtarlara, katılım belgeleri ile hediyeleri takdim edildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!