KARABÜK HABERLERİ

"Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" Peojesi

IHA
05.09.2015 - 13:23Son Güncelleme :

KARABÜK İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRÜ CEMALETTİN ÇATAKLI İMZALANACAK PROJENİN ANA HEDEFİNİN EMPÜRME FASULYESİNİ MUHAFAZA ETMEK VE GELECEK TOPLUMLARA AKTARABİLMEK OLDUĞUNU İFADE ETTİ

IHA

Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yerel değer olan ‘Empürme Fasulyesine’ sahip çıkmak amacıyla yeni bir projeye imzasını atıyor.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" projesi başarılı bulundu. Önümüzdeki günlerde imzalanacak olan sözleşmeyle uygulamaya başlanacak olan proje hakkında açıklamalarda bulunan Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin ÇATAKLI, projenin ana öncelikli hedefi yerel empürme fasulyesinin kendi yetiştiği ortamda muhafaza edilmesi ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu dile getirerek, “Yetiştiriciliği çok az üretici tarafından küçük alanlarda yapılan empürme fasulye çeşidi tehdit altındadır. Proje ile gerek üreticilerde gerekse toplumun her kesiminde kamuoyu oluşturularak, yerel çeşit bilinci ve korumacılık algısı hakim kılınacaktır. Yetiştiricilik koruma altına alınacak, mevcut üreticilerin ve geçimini tarımdan sağlayan sebze üreticilerinin empürme fasulyesi, yerel çeşit ve iyi tarım uygulamaları hakkında eğitimleri sağlanacaktır. Yerel fasulyemiz empürmenin değişik köy ve üreticilerde, vejetasyon sürecinde yapacağımız fenolojik gözlemlerde çeşitler arasında olabilecek farklılıklar tespit edilip, ileride yapılabilecek olası seleksiyon çalışmalarına ışık tutulacaktır. Batı Karadeniz Kalınma Ajansı mali desteği ile ilana çıkılan hemen hemen her programda il ve İlçe teşkilatlarımızca projeler yürütmekteyiz. Teşkilatımız bu mali destek programlarını çiftçilerimizin ve yöremizin sorunlarına çözmede değerlendirerek önemli bir görev üstlenmektedir" dedi.

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Karabük haberleri Hürriyet yerel haberler sayfasında. Haber ajanslarının Karabük ilinden "Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" Peojesi hakkında ilettiği tüm haberler hurriyet.com.tr farkı ile sizlere ulaştırılıyor. Bu haber ilk olarak 05 Eylül 2015 tarihinde saat 13 23’de yayınlandı. Son dakika gelişmesi oldukça "Yerel Tat, Empürmeye Değer Kat" Peojesi haberi güncellenecektir.

KARABÜK İLÇELERİ
    KARABÜK NAMAZ VAKİTLERİ
    18 Kasım 2017, Cumartesi
    • İmsak
      05:48
    • Guneş
      07:34
    • Öğle
      12:46
    • İkindi
      15:19
    • Akşam
      17:36
    • Yatsı
      19:10
    Diğer iller için Namaz Vakitleri »
    Sayfa Başı