Yerel Kültür Derneğinde Coşkulu Kongre Gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Yerel Kültür Derneğinde Coşkulu Kongre Gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 14:17

YEREL KÜLTÜR DERNEĞİ 5. OLAĞAN KONGRESİ GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ.

Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu, protokolün ve üyelerin yoğun katılımıyla büyük bir coşku içinde gerçekleşti. Yapılan kongrede mevcut başkan Necmettin Kırık ikinci kez Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanlığına seçildi.
Tam bir şenlik havasında geçen kongre, Ada Dans Gençlik Spor Kulübü folklor ekibinin Geyve Yöresi Halk Oyunları gösterisiyle başladı. Şehir protokolünün ve dernek üyelerinin büyük ilgi gösterdiği kongreye; Sakarya Milletvekilleri Mustafa İsen, Ali İhsan Yavuz, Recep Uncuoğlu, Zihni Açba, Eski Milletvekili Ali İnci, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Sendika ve Oda Başkanları, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri ile ilimiz dışından ve ilimizden çok sayıda yerel kültür derneği üyesi katıldı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik’in telefonla, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un telgrafla kutlamada bulunduğu genel kurulda bir konuşma yapan Başkan Necmettin Kırık, “Bugün Sakarya Yerel Kültür Derneği olarak tarihi günlerimizden birini yaşıyoruz. 54 kurucu üyeyle 2002 yılında kurulan derneğimiz, Sakarya ve çevresinde en etkili sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu bugün yoğun bir katılımla gerçekleştirdiği kongreyle bir kez daha göstermiştir. Birlik ve beraberlik içinde Sakarya’mızın ekonomik, kültürel ve sosyal hayatına katkı sağlamak için çalışmalarımızı tüm yönetim kurulumuz, kurucularımız ve dernek üyelerimizle birlikte sürdüreceğiz” dedi.
Kongreye katılan herkese çok teşekkür eden Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık, 750 yıllık manav kültürünü yaşatmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve Sakarya ilinin her alanda kalkınmasını sağlayacak projeleri geliştirmek için bugünden itibaren dört elle çalışmaya devam edeceklerinin sözünü verdi. Divan Başkanlığını dernek kurucularından Semih Tuna, başkan yardımcılığını Necmi Hepbiçer, Divan Üyeliklerini İzzet Özturhan, Hilmi Fidan ve Zeynel Gül’ün yaptığı Sakarya Yerel Kültür Derneği’nin 5. Olağan Genel kurulunda yeni yönetim, “Necmettin Kırık, Orhan Yılgenci, Mustafa Kaytaz, Ertuğrul Öztürk, Yılmaz Dünya, Cevdet Koç, Cemalettin Başkanat, Levent Ediş, Cemal Başak, Yaşar Coşkun, Semih Gülşan, Mustafa Gavasoğlu, Salih Kozallık, Hüseyin İsen, Selami Gürsoy, Gürkan Darol, Erdinç Atalay, Türker Ergül, Feridun Acar, Hidayet Yiğit, Kadir Sayın, Cahit Kaytaz, İlker Semiz, Vedat Ender Tuna, Fatih Gıcır, Serkan Çakır, Olcay Sakallı, Faruk Kır, İbrahim Adak, Mustafa Şahin, Nilüfer Pekşen, Şahin Kaya, Soley Maden, Recep Altaş, Fatih Özavcı, Hakan Kurt, Nedim Altındaş, Ali Türkan, Namık Durgut, Avni Pamuk, Berat Şirinat, Mehmet Mutlu, Emre Kızılaslan, Bilal Balıklıkaya, Serkan Koç, İsmail Sert, Gökhan Çalışır, Mehmet Gök, Harun Ölmez, Engin Adıyaman, Oğuz Alkaş, Mahmut Koç, Mehmet Bozkurt, Zekeriya Çelik, Hüseyin Döngel, Serkan Sarı, Muhammet Yıldırım, İbrahim Aktaş, Bedri Gudin, Ali Akduman” oluştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!