Eşini öldürmek istememiş

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldürmek istememiş
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2018 15:18

Eşini öldürmek istememiş

Haberin Devamı

Cüneyt ÖZFİDAN/ZONGULDAK, (DHA) - ZONGULDAK'ın Devrek ilçesinde, annesi Nazlı Uyanık'ı (44) 9 bıçak darbesiyle öldürdükten sonra Bitlis'e kaçarken yakalanarak tutuklanan Özkan Uyanık'ın (22)yargılanmasına devam edilirken, babası Paşahan Uyanık, eşini öldürmek istemediğini, oğlundan bir anlık öfke ile eşinin yanındaki kişiyi öldürmesini istediğini söyledi. 

Olay, 9 Ekim 2017'de Karşıyaka Mahallesi'nde meydana geldi. Bitlis'te eşinden şiddet gördüğü için kadın sığınma evine yerleşen, ardından İstanbul ve son olarak Devrek'e kaçan Nazlı Uyanık, olaydan 2 gün önce taşındığı evde, izini bulan oğlu Özkan Uyanık tarafından 9 bıçak darbesiyle öldürüldü. Bitlis'e kaçarken yakalanan Özkan Uyanık ve kardeşi Serkan Uyanık tutuklandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili sürdürülen soruşturmanın ardından Özkan Uyanık hakkında, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası, kardeşi Serkan Uyanık hakkında ise suça yardım etme suçlarından dava açtı. Suça azmettirdiği iddiasıyla ifadesi alınıp serbest bırakılan Nazlı Uyanık'ın eşi Paşahan Uyanık hakkında da 'suça azmettirme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla dava açıldı.

Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya baba Paşahan Uyanık, SEGBİS sistemiyle katıldı. Mahkeme Başkanı, Paşahan Uyanık'a "Olaydan 20 dakika önce oğlunla telefon görüşmesi yapmışsın. Bu görüşmede 'Annenizi eve getirin yanındaki adamı da öldürün' dedin mi?" diye sordu. 2 oğlunun da Zonguldak'a gittiğinden haberi olmadığını söyleyen Paşahan Uyanık, "Çocuklarımı ben göndermedim. Zonguldak'a gittiklerinden haberim de yoktu. Özkan ile telefonda görüştük. Bana 'Ankara'dayım annemi bulduk Zonguldak'a onu almaya gidiyorum. Annemi getireceğiz' dedi. Giderken kardeşi Serkan'ı da almış. Annesi Serkan'ı çok severdi, ikna edebilir düşüncesiyle yanına almış. Eşimi öldürmek istemedim. Öldürmek isteseydim bunu 2-3 defa İstanbul'da ziyaret ettiğimde yapardım. Nazlı, giderken 30 bin TL paramızı da alıp gitmiş. Biz evde kızımla aç kaldık. Telefon görüşmemizde öfkeyle annelerinin yanındaki adamı, Mehmet S.'yi öldürün dedim. Bunu o anki öfkeyle söyledim" dedi. Paşahan Uyanık'a, savcılıktaki ifadesinde yer alan, "Olaydan 2 ay önce Devrek'e gittim. Amacım eşimi bulup eve getirmek yuvamı kurtarmaktı. Bulamayıp geri döndüm ve polise kayıp başvurusunda bulundum. Çocuklarıma öldürmek için fikir vermedim. Öldürmek istesem 20 tane silahlı adam gönderirdim" sözleri hatırlatıldı.

Sanık avukatları, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Serkan Uyanık'ın milli sporcu olduğunu belirterek adli kontrolün kaldırılmasını talep etti. Mahkeme, sanığın yurt dışına kaçma ihtimalini ve geri dönmeme ihtimalini göz önünde bulundurarak talebi reddetti. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!