'Araçlarınızın kışlık bakımını yaptırın' uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Araçlarınızın kışlık bakımını yaptırın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 18:03

'Araçlarınızın kışlık bakımını yaptırın' uyarısı

Haberin Devamı

Halit YILMAZ/SORGUN, (Yozgat) (DHA)- YOZGAT’ın Sorgun ilçesinde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, kış aylarının etkisini hissettirmeye başladığı bugünlerde araçların kışlık bakımını yaptırılması konusunda uyarıda bulundu.

Kış aylarının etkisini hissettirmeye başladığı bugünlerde araçların kışlık bakımının unutulmaması gerektiğini belirten Sorgun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İsmail Kaplan, "Artık soğuk havalar ve kış mevsimi kendisini hissettirmeye başladı. Dolayısıyla nasıl ki üzerimize montumuzu, kaşkolümüzü alıyoruz, araçlarımız için de aynı şekilde tedbirini almalıyız" dedi.

Kışa, aracın motor bakımından başlayarak hiçbir detay atlanmadan tüm önlemlerin alınarak girilmesi gerektiğini belirten Kaplan, "Aynı zamanda araçların yağı, suyu, filtreleri, bujileri, fren tertibatları, silecekleri, hortumları, akü ve lastiklerin kontrol edilmesi çok önemli. Kışlık bakımı yapılmayan aracın performansı düşüyor ve yakıt sarfiyatı da artıyor. Bakımı yapılmayan araç, sürücüye normalden daha fazla masraf çıkarıyor. 200-300 liralık masraftan kaçarken 4-5 bin liralık masrafla karşılaşmamak için kışlık bakımları unutmayalım" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!