Yalova’da yeni araçlar törenle hizmete girdi

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da yeni araçlar törenle hizmete girdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 16:28

Yalova’da yeni araçlar törenle hizmete girdi

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Özel İdaresi tarafından öz kaynaklarla alınan 5 adet yeni iş makinesi için anahtar teslim töreni düzenlendi. 2 milyon 897 bin TL’ye mal edilen iş makineleri, yılda 3 bin 400 saat işi üreterek 3 yılda kendilerini amorti edecek.

Yalova İl Özel İdaresi tarafından öz kaynak imkânlarıyla alınan 5 iş makinesi için anahtar teslim töreni düzenlendi. İl Özel İdaresi ek hizmet binasında düzenlenen törene Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, AK Parti Yalova Belediye Başkan Adayı Yusuf Ziya Öztabak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, meclis üyeleri ve köy muhtarları katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan, “İl Özel İdaresi bünyesinde 31 adet iş makinesi bulunuyor. Sezon ortasında arızalanan iş makineleri işimizi sekteye uğratıyordu. Şu anda 2 kamyon, 1 greyder, 1 silindir ve 1 kırıcıyı envanterimize ekledik. Bu makinelerle 2018 yılı içerisinde yılda 20 bin saat iş üretildi. Anahtar teslim aldığımız makinelerimiz 2019 yılında kullanılacak. 2019 yılı içerisinde yılda 3 bin 400 saat hizmet üreteceğiz. 2 milyon 897 bin TL’ye mal ettiğimiz makineler, 3 yılda amorti olacaklar. Bu makinelerle yapılan çalışmalar ortada. Geçen yıllarda 30-40 km sathi kaplama yaparken, bu yıl 89 km sathi kaplama yaptık. 2018 yılı içerisinde 48 km greyder reglaj bakımları, 154 km köy yolları için malzeme bakımı yapılmıştır.  Ayrıca, 2 bin 500 ton yan malzeme olarak bilinen ve kendi imalatımız olan rotmiks ile bozulan yollarımızın tamiratını yaptık. Yeni iş makinelerinin çalışma şevkimizi de artıracağını düşünüyorum. Yalova’mıza hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Turgut Açari tarafından dualar okundu. Duanın ardından yeni hizmet araçlarının açılış kurdelesi kesildi. Vali Muammer Erol, Vekil Akyol ve Başkan Demirel; 2 kamyon, 1 greyder, 1 silindir ve 1 kırıcının anahtarını şoförlere teslim etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!