Yalova’da ilk başvuru Yaşar Demirel’den

Güncelleme Tarihi:

Yalova’da ilk başvuru Yaşar Demirel’den
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 16:25

Yalova’da ilk başvuru Yaşar Demirel’den

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Belediye Başkanlığı’na AK Parti’den aday adaylığı başvurusu yaptı. Demirel, “Gelecek nesillere aktaracağımız şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak ve AK Parti hizmetleri ile tanıştırmak için bu göreve aday oldum” dedi.

Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, AK Parti İl Başkanlığı’na giderek Yalova Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı için başvuru dosyasını Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak’a teslim etti. Demirel, AK Parti camiasında başkanlık için aday adaylığına başvuru yapan ilk kişi oldu.

Demirel’in duayen siyasetçi olduğunu söyleyen Öztabak, “Demirel bizim duayenimiz. Partinin birlikte kurucusuyuz. O tarihten itibaren iyi çilekeşlerden birileriyiz. İl Genel Meclisi Başkanlığı döneminde de köylere iyi hizmetler yapılmasında, tüm meclis üyelerimizin katkısı ve onların başındaki Yaşar Demirel’in büyük başarıları var. Kırsalın meselelerini hallettiler. Bizler de AK Parti camiası olarak bu avantajımızı değerlendirerek oy almak suretiyle hemşerilerimizin teveccühünü aldık. Kendisine Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” diye konuştu.

“AĞABEY BAŞKANLIK” YAPACAK

Demirel ise kendisine belediye başkanlığı görevi verilmesi durumunda diğer belediyelere de destek olabilecek bir belediyecilik anlayışı içerisinde olacağını söyledi. ‘Ağabey belediye başkanı’ olmak istediğini söyleyen Demirel, “1976 yılında Erzurum’dan babamın işleri nedeniyle göç ettiğimiz Yalova, bizim büyüdüğümüz, evlendiğimiz, çocuklarımızın doğduğu, evlendiği ve nihayet torun sahibi olduğumuz, hayatımızın en güzel yıllarını verdiğimiz yer oldu. Bir ömür yaşadığımız bu şehre biz de borcumuzu ödemek için ticari alanda ve siyasi alanda hep çalıştık. İşveren olduk, emek verdik. Siyasetin çeşitli kademelerinde görev yaptıktan sonra 2014 yılında il genel meclis üyesi ve arkadaşlarımızın oylarıyla il genel meclis başkanı seçildim. Yaptığımız uyumlu ve başarılı çalışmalar köylerimiz ve köylerle irtibatlı olan hemşerilerimiz tarafından takdir edildi. 2016 yılında yapılan 2. dönem başkanlık seçimlerinde CHP ve MHP aday göstermeyerek Türkiye’de örnek bir il olarak tekrar il genel meclis başkanı seçildim. 17 il genel meclis üyesi ile uyum içinde kararları oy birliği ile alarak bir dönemin sonuna geldik. Valilerimiz ve özel idare personelimiz ile de aldığımız kararları en iyi şekilde uyguladık. Köyden şehre göç değil şehirden köye göç sloganıyla hizmet aşkıyla köylerimizi yaşanabilir belde haline getirdik” diye konuştu.

“AK HİZMETLERLE TANIŞTIRMAK İÇİN ADAYIM”

Yalova’yı AK hizmetler ile tanıştırmak istediklerini söyleyen Demirel, “2014’de köylerimizde yapılan yatırımlar maalesef Yalova merkez ilçemizde olmadı. Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 25’inin merkezinde olan Yalova’mızın bir 5 yıl daha kaybetmeye tahammülü yoktur. AK Parti’nin iktidar olduğu dönemler ve belediyelerde yaptığı hizmetler halkta karşılığını bulduğu ve seçim üzerine seçim kazandığı aşikardır. Yalova halkının da bu hizmetlerden faydalanma hakkı vardır. Ve artık AK Parti 2023 hedeflerine yeni belediye anlayışıyla ulaşacaktır. AK Partili belediyelerle yönetilen komşu il ve ilçeler arasında maalesef hak ettiğimiz yerde değiliz. Gelecek nesillere aktaracağımız şehrimizi yeniden ayağa kaldırmak ve AK Parti hizmetleri ile tanıştırmak için bu göreve aday oldum.  Teşkilatımız, 2 milletvekilimiz ve iktidar gücümüzle bunu başaracağımıza inancım tamdır. Siyasette ve yerel yöneticilikte elde ettiğimiz tecrübelerimizle bunu başaracağız. Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir şehir bırakmak bizim boynumuzun borcudur. Çıktığımız bu hizmet yolculuğunda Allah yar ve yardımcımız olsun. Tohum saç, bitmezse toprak utansın! Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi küheylan, koşmana bak sen! Çatlarsan, doğuran kısrak utansın!” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!