Elektrik üretim tesisi 30 Kasım'da açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Elektrik üretim tesisi 30 Kasımda açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 14:26

Elektrik üretim tesisi 30 Kasım'da açılıyor

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB) Elektrik Üretim Tesisi’nin açılışı, 30 Kasım 2018 Cuma günü saat 14.30’da törenle gerçekleştirilecek.

2018 Temmuz ayı itibariyle depolama gazından elektrik üretmeye başlan Yalova İli Yerel Yönetimleri Katı Atık Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği (YAKAB)’ta elektrik üretim tesisi törenle açılacak. YAKAB’ın Denizçalı Köyü’ndeki katı atık düzenli depolama sahasında çöp gazından (metan) elektrik üretimine 2018 Temmuz ayında başlanmıştı. Tesisin kapasitesi 1413 kilowatt olmakla birlikte tesiste şuanda saatte ortalama 1200 kilowatt elektrik üretimi sağlanmakta. 2017 yılında ihalesi yapılmasının ardından tesis kurularak elektrik üretimine başlandı.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Uzun bir araştırma ve çalışmanın ardından çöpten elektrik üretmeye başladıklarını ifade eden YAKAB Başkanı Dr. Metin Oral, “Bu sayede hem çöpten enerji sağlanarak ülke ekonomisine katkıda bulunurken, ozon tabakasına ciddi etkisi olan metan gazı da değerlendirilerek çevre kirliliğinin azaltımı sağlanmış olmaktadır. Bu çok önemli bir gelişme. Bu çalışmada katkısı olan belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, kurum ve kuruluş temsilcilerimiz ile çalışma arkadaşlarıma Yalova adına teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!