Subaşı kivisi, PTT pullarıyla tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Subaşı kivisi, PTT pullarıyla tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 14:36

Subaşı kivisi, PTT pullarıyla tanıtılacak

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- TÜRKİYE’nin en büyük kivi üretim merkezi durumundaki Yalova’nın Subaşı beldesinde kivinin tüm Türkiye’ye tanıtılabilmesi adına Subaşı Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın girişimleriyle ‘Subaşı Kivisi’ PTT pullarına işlendi.

Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Türkiye’de kiviyi ilk üreten yer olmanın ve üretim anlamında lider konumda olmalarının oldukça sevindirici olduğunu söyledi. Subaşı kivisinin ülkeye tanıtımını en iyi şekilde yapmak için çalışma yürüttüklerini söyleyen Başkan Yılmaz, kivinin PTT pullarıyla tanıtılacağını bildirdi.

PTT ile işbirliği yaptıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, “PTT ile işbirliği yaptık. Hem bölgemizin kivisini hem de bölgemizin bir incisi olan Osmangazi Köprüsü’nü bir pul haline getirdik. Bu da tanıtıma büyük katkı sunacak. Büyük bir katma değeri oldu. Tüm posta gönderilerimizde bu pulları kullanacağız. Türkiye’nin yaklaşık yüzde 50-60 arasındaki kivi üretimini biz Yalova’nın Altınova ilçesi Subaşı beldesi olarak gerçekleştiriyoruz. Biz artık kivi üreticilerimiz ve Kivi Üreticileri Birliğimiz sayesinde adeta bir kivi yetiştiricisi uzmanı da olduk. Özellikle son birkaç yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın ihracata verdiği önem bizleri de hareketlendirdi. Ürünle ilgili ihracata da önem verdik. Şu anda Ortadoğu başta olmak üzere Avrupa’ya ve daha birçok ülkeye son birkaç yıldan beri bizim belediye başkanlığımız döneminde ihracata ağırlık vermeye başladık. Zaten Türkiye’nin yüzde 50-60’ını biz üretiyoruz. Daha dalındayken Subaşı kivisini alıyorlar. Türkiye’de kivi üretiminin başkenti ve anavatanı Subaşı’dır” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!