Van'da , 'Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleni' etkinliği düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Vanda , Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleni etkinliği düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 17:43

Van'da , 'Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleni' etkinliği düzenlenecek

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi  (YYÜ)  Türk Tarih Kurumu tarafından, çeşitli ülkelerden 51 bilim insanının katılacağı “Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleni" etkinliği düzenlenecek. 

Van YYÜ'de Türk Tarih Kurumu ile YYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından  “Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleniö adlı bilimsel bir etkinlik düzenleneceği belirtildi. Etkinlikle ilgili bilgi veren  YYÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Düzenleme Kurulu Başkanı  Doç. Dr. Bekir Koçlar Hakimiyet-i Milliye Uluslararası Bilgi Şöleninin 2 gün süreceğini belirterek, "Bu etkinliğin tarihi, konusu ile ilintili olarak özellikle Cumhuriyetin ilan tarihine denk getirilmiştir. Bir nevi Cumhuriyetin ilanını bilimsel bir şölenle kutlamak istedik. Biz bu toplantıyla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluş temellerini aramayı amaçladık. Dolayısıyla Hakimiyet-i Milliye kavramı etrafında Türk devlet geleneği, onun zihinsel kaynakları ve sonucu olan Cumhuriyet fikri ve rejimi bilimsel olarak tartışılacaktır. Elbette böyle geniş içerikli bir konunun iki günde yapılacak 13 oturumda sonuçlandırılması mümkün değildir. Ancak, bu iki gün zarfında sunulacak bildirilerden dinleyicilerin konu ile ilgi önemli ölçüde istifade edeceklerini ümit ediyoruz." dedi.
Şölene 51 bilim insanının, 48 bildiri ve 3 sergi ile katılacağının altını çizen Doç. Dr. Koçlar Rusya, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan ve Özbekistan'dan da bilim insanlarının da etkinliğe katılacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!