Van Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş görüşmelerine başlandı

Güncelleme Tarihi:

Van Büyükşehir Belediyesinde toplu iş görüşmelerine başlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 16:21

Van Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş görüşmelerine başlandı

Haberin Devamı

VAN,(DHA)-HİZMET-İŞ Sendikası Van Şube Başkanlığı ile Van Büyükşehir Belediyesi arasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı.

Van Büyükşehir Beledeyesi ile Hizmet-İş Van Şube arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlandı. Büyükşehir Belediyesinde başlanan görüşmelere, Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Adnan Ergenç,  Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Şube Sekreteri Fatih Akdeniz, Şube Mali Sekreteri Veysel Güven, Şube Teşkilatlanma Sekreteri M. Salih Tanrıtanır ve yöneticiler katıldı.Van Büyükşehir Belediyesi ile 3 yılı kapsayacak şekilde hazırlanan sözleşme teklif taslağı işveren tarafına teslim etme görüşmesinin olumlu ve sıcak bir ortamda gerçekleştirdiklerini belirten Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, işveren tarafına teslim edilen sözleşme taslağının incelenmesinin ardından önümüzdeki günlerde maddeler üzerinde müzakere görüşmelerine devam edeceklerini söyledi. Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise, yöneticiler olarak hem çalışanlarına, hem de kamuya karşı sorumluluklarının olduğunu söyledi.
Tamer," Bu sorumluluk çerçevesinde hizmetlerimizi yürütüyoruz. Halkımıza en iyi hizmetleri sunmak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemizde çalışan kadrolu işçimiz için yaptığımız toplu iş sözleşmesinin ilk görüşmesinde her şey olumlu geçti. Bundan sonraki görüşmelerde de sözleşme teklif taslağındaki diğer maddeler konusunda uzlaşma sağlayarak görüşmeleri sıkıntısız bir şekilde sonlandıracağımıza inanıyorumö dedi.
Efeoğlu şunları kaydetti:
 “Amacımız, üyelerimizin herhangi bir iş ve hak kaybı yaşamadan toplu iş sözleşmesini el sıkışarak nihayete erdirmektir. Güzel bir başlangıç yaptık. İnşallah sonucu da güzel olacak. Bu görüşmeler sonunda ümit ediyoruz ki herkesin yüzü gülecek. Çünkü, ülkemiz 15 Temmuz sonrasında yaşamış olduğu dış müdahale teşebbüslerinin bir benzerini ekonomik alanda yaşıyor. Bu çerçevede hepimizin, halkımızın verdiği mücadeleye uygun adımlar atması gerekir. Üyelerimizin  herhangi bir iş ve hak kaybı yaşamaması ana hedefimiz. Bu hedefe ulaşmak için yaptığımız ilk görüşme hepimize hayırlı olsun."
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!