Engelli öğrencilerin gösterisi ilgiyle izlendi

Güncelleme Tarihi:

Engelli öğrencilerin gösterisi ilgiyle izlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 13:45

Engelli öğrencilerin gösterisi ilgiyle izlendi

Haberin Devamı

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK, (DHA)-VAN’ın Çatak İlçesinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören engelli öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte özel gösteriler sundu.

Çatak Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Atatürk İlkokulu Konferans Salon’unda düzenlenen programa, Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Eşi Pınar Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürü Şükriye Ersari, öğretmenler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okumasının ardından Okul Müdürü Yusuf Kurt, programın açılış konuşmasını yaptı. Engelli öğrencilerin normal bir hayat sürmelerinin ancak tüm toplumun desteğiyle mümkün olabileceğini belirterek, "Her engelli öğrencimizin kendine has yetenekleri var, yeteneklerini sergilemeleri için onlarla yakından ilgileniyoruz. Öğretmenlerimiz ve personellerimizle birlikte öğrencilerimizi ötekileştirmeden, acımadan topluma kazandırmak için özverili şekilde çalışıyoruz. Öğrencilerimiz de yeteneklerini sizlerle paylaşmak için gösteri hazırladı." dedi.

Okulun tanıtım videosunun ardından okulda eğitim gören zihinsel engelli öğrencilerin, öğretmenleriyle birlikte hazırladıkları gösterilere geçildi.  Sahnedeki gelin kaynana atışması oyunu izleyicileri güldürürken, Zihinsel Engelli Fevzi Selçuk’un seslendirdiği şarkılar ise salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Program sonunda İlçe Kaymakamı ve Başkan Vekili Hamza Türkmen; “Özel öğrencilerimiz ve öğretmenleri ile birlikte hazırladıkları program ile engelli bireylerin neleri başarabildiklerine şahit olduk. Gerçekten kendilerine yakışır özel bir program hazırlamışlar. İzlerken büyük keyif ve heyecan duyduk. Öğrencilerimize, eğitim veren öğretmenlere, okul idarecilerine teşekkür ediyorum."dedi. 

Kaymakam ve Başkan Vekili Hamza Türkmen, Eşi Pınar Türkmen protokol üyeleri programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik edip birlikte hatıra fotoğrafı çekildikten sonra program sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!