Çatak'ta dere ıslahı çalışması yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çatakta dere ıslahı çalışması yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2019 17:13

Çatak'ta dere ıslahı çalışması yapıldı

Haberin Devamı

Hüdayi GÜMÜŞ/ÇATAK,(Van)-(DHA)-VAN'ın Çatak Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 17. Bölge Müdrülüğü ekipleri ile birlikte  illçe merkezi içinden geçen Norduz Deresi'nde dere ıslah çalışması başlattı.

Çatak Belediyesi, ilçenin içinden geçen Norduz Deresi'nde 'Dere ıslahı' çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, belediye ve DSİ 17. Bölge Müdürlüğü ekipleriyle birlikte yürütülen çalışaları yerinde inceledi. Başkan Şeylan, yapılan dere ıslah çalışmalarıyla birlikte ilçenin gittikçe güzel bir görünüme kavuştuğunu söyledi. 

Şeylan,"Çatak derelerinin daha temiz akması için çalışma başlattık. DSİ ekibiyle birlikte dere yatağımızı baştan sona inceleyerek, yürütülecek çalışmaları değerlendirdik. Yapılacak çalışmalar kapsamında, derede yağış zamanlarında su taşkınları yanaşıyordu. Yapılacak çalışmada hem dere ıslahı sağlanacak, hem de derenin temizliği yapılacak. Bundan sonra buraları korumak ve kollamak halkımıza düşünüyor.  DSİ Bölge Müdürü Yunus Şenol ve  ekibine Çatak’ımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum“ dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!