Başkale'de aspir hasadına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Başkalede aspir hasadına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 12:53

Başkale'de aspir hasadına başlandı

Haberin Devamı

Engin ERTÜRK/BAŞKALE,(Van)-(DHA)-VAN'ın Başkale ilçesinde, çiftçiler tarafından 600 dekar arazide deneme amaçlı ekilen aspir bitkisinin hasadına başlandı. Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ilçede ilk kez ekilen aspir bitkisinin hasadına başlandığını söyledi.

Başkele ilçesine bağlı Büklümdere Mahallesi'nde çiftçiler tarafından, 600 dekar alan üzerinde aspir ekimi yapıldı. Çiftçiler, aspir bitkisinin hasadına  başlarken, aspir ekiminden bu yıl iyi verim beklediklerini söyledi. Çiftçiler, bu konuda kendilerine yol gösteren ve destek veren Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan'a teşekkür etti.
Hasad çalışmalarını yerinde inceleyen Ziraat Odası Başkanı Aşkan, ilçede ilk kez ekilen aspir bitkisinin hasadına başlandığını belirterek,"Hasad mevsiminin gelmesiyle birlikte çiftçilerimizin bekledikleri an geldi. Çiftçilerimiz, ilk defa deneme amaçlı aspir bitkisi ekti.Hasadın yapılmasıyla birlikte çiftçilerimizin yüzleri güldü. Bu yıl iyi bir verim bekliyoruz. Aspir bitkisinin ilçemize ekonomik anlamda büyük katkısı olacak. Bu bitkiyi eken çiftçilerimize, gübre ve mazot desteklenmesi de yapılıyor." dedi.
FOTOĞRAFLI
 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!