Yomra kent meydanı projesi sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Yomra kent meydanı projesi sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2018 13:59

Yomra kent meydanı projesi sürüyor

Haberin Devamı

Emre KOLTUK /TRABZON,(DHA)- TRABZON'da Yomra İlçe Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kent meydanı projesinde yıkım çalışmaları sürüyor. 15 milyon lira ödeme ile kamulaştırılan kent meydanı alanında, 3 bin araçlık otopark, iş yerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesi yapılacak. Projeyi hayata geçirmek için gayretli bir çalışmanın sürdüğünü belirten Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçenin Trabzon'un parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi.

Yomra Belediyesi tarafından 15 milyon lira maliyetle kamulaştırılıp içerisinde, 3 bin araçlık otopark, iş yerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesi bulunacak olan kent meydanında yıkım çalışmaları devam ediyor. Projenin tüm hızıyla devam etiğini aktaran Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Yomra'nın Trabzon'un parlayan bir yıldızı olduğunu söyledi. Sağıroğlu, "Yomra ilçemiz Trabzon’un parlayan yıldızı. Gerek devlet yatırımları gerek özel sektör yatırımları ile birlikte Trabzon’un açılır penceresiyiz. Eğitimde, sağlıkta, turizmde ve sporda şampiyon bir ilçeyiz. Böyle gözbebeği konumunda olan ilçenin kent meydanı yoktu. Bu dönem seçim beyannamemizde olmamasına rağmen meclis üyelerimiz, ilçe teşkilatımız ve teknik ekibimizle bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk ve kent meydanı projesi ortaya koyduk” dedi.

‘‘OTOPARK SORUNUNU TARİHE GÖMECEĞİZ’

Projenin tamamlanmasıyla birlikte ilçedeki otopark sorununun da ortadan kalkacağını kaydeden Sağıroğlu, “Tamamen Yomra Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla birlikte 15 milyon ödeme yaparak, 27 dükkan ve 28 daire kamulaştırma gerçekleştirdik. Acele kamulaştırma ile sahibi olduğumuz bu alanda yıkım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projemizle birlikte; uçak projemizi de birleştirdik. Projemizle birlikte ilçemizin büyük sorunlarından bir tanesi olan otopark sorununu da tarihe gömmüş olacağız. Projemiz; 3 bin araçlık otopark, işyerleri, saat kulesi ve millet kıraathanesinden oluşacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!