TİSAD Başkanı Çavga: Revize bilgisi mutlaka paylaşılmalı

Güncelleme Tarihi:

TİSAD Başkanı Çavga: Revize bilgisi mutlaka paylaşılmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 11:17

TİSAD Başkanı Çavga: Revize bilgisi mutlaka paylaşılmalı

Haberin Devamı

Filiz YILDIRIM/TRABZON, (DHA)- TURİZM İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı turizm işletmecilerine uyarıda bulunarak, “Verilen tekliflerin güncel kur üzerinden hazırlandığı olası değişimlerde fiyatların revize edileceği bilgisinin mutlaka paylaşılması gerekmektedir” dedi.

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı değerlendirmede bulundu, turizm işletmecilerini uyardı. Geçen yıl yaşanan olağanüstü ekonomik sürecin hükümetin ekonomik tedbirleri ile atlatıldığını hatırlatan Başkan Çavga, dünya devi ülkelerinin arasında devam eden soğuk savaşın, sınırlarda yaşanan belirlisizliğin ekonomiyi halen tehdit ettiğini belirterek, turizm işletmelerine 'kur' uyarısında bulundu. Çavga “Bahsettiğimiz bu olaylar ülkemizin ekonomisinin bütününü ilgilendirse de turizm sektörünü daha fazla etkilemektedir. Özellikle turizmin gelişmekte olduğu bölgemizde orantısız artan işletme sayılarının zemin hazırladığı rekabet ortamı fiyatların maliyetlere yakın başa baş noktasına gelmesine sebep olmuştur” diye konuştu.

'KİMSE MAĞDUR OLMASIN'

Fiyatların revize edileceği bilgisinin mutlaka paylaşılması gerektiğinin altını çizen Çavga, “Bölgemizin turizm işletmeleri 2019 yılı fiyatlandırmaların da değişebilme ihtimali olan döviz kurlarını ve buna bağlı olarak değişebilecek ürün fiyatlarını göz önünde bulundurmaları gerekmektedir. Hem çalıştığımız kişi veya kurumların mağduriyet yaşamaması hem de işletmelerimizin mağdur olmaması için verilen tekliflerin güncel kur üzerinden hazırlandığı, olası değişimlerde fiyatların revize edileceği bilgisinin mutlaka paylaşılması gerekmektedir. Aksi takdirde olası fiyat değişimleri ileri tarihli taahhütlerimizi yerine getiremememize ve çalıştığımız kişi ve kurumların işlerini aksatmamıza ya da taahhüdümüzü gerçekleştirmek adına firmalarımızı zarar ettirmemize sebep olacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!