Zorluoğlu: Trabzon’da Ramazan bir başka güzel

Güncelleme Tarihi:

Zorluoğlu: Trabzon’da Ramazan bir başka güzel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2019 14:07

Zorluoğlu: Trabzon’da Ramazan bir başka güzel

Haberin Devamı

Bilge AVCI/TRABZON, (DHA)- TRABZON Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, kent genelinde düzenlenecek Ramazan etkinliklerine ilişkin konuştu. Zorluoğlu, "Her ilçede büyükşehir belediyesi olarak program yapacağız. Ramazan etkinliklerinde sloganımız şudur: Trabzon’da Ramazan bir başka güzel” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Atatürk alanındaki tarihi belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, kentte düzenlenmesi planlanan Ramazan etkinlikleri,  projeler ve belediyenin genel mali durumuna ilişkin konuştu.  Kent genelinde değil tüm ilçeleri kapsayan bir etkinlik organizasyonu planladıklarını aktaran Zorluoğlu, şunları söyledi:

''Trabzon’da bu sene biraz daha Ramazan ayı ile ilgili görünür büyükşehir belediyesi olmaya gayret gösteriyoruz. Nisan ayının başında göreve başladık. O yoğunlukta az zaman kaldı Ramazanın başlamasına. Tam bizim arzu ettiğimiz büyüklükte ve ölçeklikte program olamadı. Ama geçen seneye göre daha iyi Ramazan Programı hazırladık. Fuar alanı var.  Bu fuar alanında 4 bin metre kare kapalı alanda sahnemiz olacak. Orada iftar programı olacak. Ücretsiz oyun alanı olacak. Bu etkinlikte iftar sofrası çadırı kurulacak. Bu eğlence programı değil. Oraya sanatçılarımız gelecek. Ama Ramazanını anlamına uygun program icra eden sanatçılarımızı davet ettik. 30 gün devam edecek. İnşallah birlikte iftarı açacağız. Musiki ve sohbet programı gerçekleştirilecek. Türkiye’de tanınmış sanatçılarımız olacak. Bu anlamda sadece merkezde değil ilçelerde de etkinlik olacak. Her ilçede büyükşehir belediyesi olarak program yapacağız. İlçelerde yapacağımız programlara ben de katılacağım. Ramazan etkinliklerinde sloganımız şudur: Trabzon’da Ramazan bir başka güzel” 

'BELEDİYEMİZ ZENGİN BELEDİYE DEĞİL'

Basın mensuplarının kent ile ilgili çevre problemleri  ve mali problemlerine yönelik sorularını da yanıtlayan Başkan Zorluoğlu, Ankara'da yaptığı temaslardan da bahsetti. Zorluoğlu, “Mali yapının güçlendirilmesi hepinizin malumu. Ülkenin tamamında olduğu gibi Trabzon’da da belediyemiz zengin belediye değil. Ekonomik anlamda mali anlamda eksiklerimiz var. Bununla alakalı yoğun çalışma içine girdik. Bunun 2 ayağı var; genel bütçe gelirleri ve yerelde öz gelir. Her iki boyutuyla alakalı belediyemizin bu mali anlamda sıkıntılı yapısını daha iyiye doğru götürecek çalışmaları başlattık. Bu kapsamda Ankara’ya gittik. Orada bize benzeyen büyükşehir belediye başkanları ve Türkiye Belediyeler Birliği'nde bir araya geldik. Orada, dağıtım sistemini yeniden gözden geçirdik, değişiklik önergesi hazırladık. Gaziantep büyükşehir belediye başkanımızın başkanlığında bu hazırladığımız önergeyi ilgili bakanlarımızla görüştük. Genel anlamda belediyeciliğin önünde ki sorunları konuşma imkanı bulduk. Genel bütçe vergi gelirlerinden belediyelere pay gönderilmesi ile ilgili değişikliği arz etme imkanı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, gereken talimatı verdiler. Şu anda böyle çalışmayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Maliye ve Hazine Bakanlığı yoğun şekilde sürdürüyor. İlimiz adına sevindirici gelişmedir. Ramazan ayında tekrar Ankara’ya gidip bu çabanın sonuçlandırılması için temaslar yürüteceğiz. Kısa zamanda böyle sinerji oluşturulması, bizim açımızdan çok büyük kazanım oldu. İnşallah ikinci bir atakla bu süreci tamamlayarak, kanuni Düzenlemeyi gerçekleştirmeye çalışacağız. Ben ümitliyim” diye konuştu.

'TRAFİK SORUNUNA BÜTÜN OLARAK BAKIYORUM'

Trabzon'un mevcut trafik problemlerine de değinen ve trafiği rahatlatacak çalışmalar başlattıklarını söyleyen Zorluoğlu, şöyle dedi:

''Trabzon'un trafik problemine bir bütün olarak bakıyorum. Trafik yönü olarak da değerlendirmemiz lazım. Maraş Caddesi ve Gazipaşa Caddesi bir bütün olarak görülmeli. Trafik problemini çözüme kavuşturmak bizim birinci öncelikli meselemizdir. Bayrama kadar tüm problemlerin çözüme kavuşması  mümkün değildir. Birinci meselemiz trafiği rahatlatacak çalışmalar başlatmak. Kısa vadede dokunuşlarla kısmi rahatlamalar olacak.Trabzon'un trafik meselesi, Trafik Mastır Planından başlayarak, raylı sistem, Kanuni Bulvarı, bir bütün olarak ele almamız gereken konulardır. Bu da doğal olarak zaman alacaktır. Orta vadeli projelerle küçük dokunuşlar planlıyoruz. İnşallah bayrama doğru hem valilik hem de ilgili kurumlarla yapacağımız ortak çalışmalarla Bayram öncesinde bazı ilave tedbirler alacağız'' 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!