Trabzon'da giysiler geri dönüşüme kazandırılıyor

Güncelleme Tarihi:

Trabzonda giysiler geri dönüşüme kazandırılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2018 13:45

Trabzon'da giysiler geri dönüşüme kazandırılıyor

Haberin Devamı

Aleyna KESKİN/TRABZON, (DHA)-TRABZON'da Ortahisar Belediyesince, 'Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi' başlatıldı, kentte 50 ayrı noktaya kumbaralar yerleştirildi. 'Çöpe Atma Geri Dönüşüme Kazandır' sloganıyla başlatılan proje, vatandaşların da ilgisini çekti.  Projeyle, vatandaşların kumbaralara attıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümle yeniden iplik ve lif haline getirilmesi amaçlanıyor. 

Ortahisar Belediyesi, bayat ekmek, atık yağ ve pilden sonra 'Çöpe Atma Geri Dönüşüme Kazandır' sloganıyla 'Kullanılmış Giysi-Ayakkabı Geri Dönüşüm Projesi' başlattı. Proje kapsamında kamu binaları önlerine, okul binalarına, meydan, sokak ve AVM gibi vatandaşların kolay erişebileceği 50 ayrı noktaya kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini toplamak için n kumbaralar yerleştirdi. Vatandaşlar, kullanmadıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini bu kumbaralara atarak geri dönüşüme katkı sağlıyor. 

'EKONOMİ İÇİN HAMMADDE SAĞLAYACAK'

Projeyle ilgili konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçenin değişik noktalarına konulan kumbaralarda toplanan giysilerin anlaşmalı firmalara teslim edilerek yeniden iplik ve lif haline getirilip ekonomiye kazandırılacağını söyledi. Başkan Genç, "Geri dönüşüm konusu son yıllarda çok önemli hale geldi. Kullanılmış malzemelerin tekrar ekonomiye kazandırılması için belediyemiz bugüne kadar birçok proje geliştirdi. Bayat ekmek, atık yağ ve pil toplama projelerimizi daha önceden hayata geçirmiştik. Şimdi de kullanılmış giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini toplamak için herkesin kolay erişebileceği meydan, sokak ve AVM gibi 50 ayrı noktaya anlaştığımız firma tarafından kumbaralar monte edildi. Vatandaşlarımız tarafından bu kumbaralara atılan her türlü giyim malzemesi ilgili firma tarafından toplanarak geri dönüşüm tesislerinde tekrar ekonomiye kazandırılacak. Geri dönüştürülen bu atık malzemelerden iplik ve lif üretilecek. Böylece ekonomimiz için hammadde ihtiyacı sağlanarak bu tür atıkların depolanması sorunu da ortadan kaldırılmış olacak. Vatandaşlarımızda geri dönüşüm bilincini oluşturmak için bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirerek bu alanda ciddi bir mesafe kat ettik. Vatandaşlarımızdan ricamız, kullanmadıkları giysi, ayakkabı ve tekstil ürünlerini geri dönüşüm kumbaralarına atarak ekonomimize katkı sağlasınlar" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!