Aksoy’dan Samsun-Sarp Demir Yolu çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Aksoy’dan Samsun-Sarp Demir Yolu çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2019 11:10

Aksoy’dan Samsun-Sarp Demir Yolu çağrısı

Haberin Devamı

Filiz YILDIRIM/TARBZON, (DHA)-RİZE Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Samsun-Sarp Demir Yolu'nun Karadeniz Bölgesi için önemine değindi, tüm birlik başkanlarının bir araya gelerek projeyle ilgili gündem oluşturması gerektiğini kaydetti. Aksoy, “Samsun’dan Artvin’e kadar birlik başkanlarını toplayarak ‘Samsun’dan Sarp’a demiryolunu talep ediyoruz’ diye bir gündem oluşturulmalı" dedi. 

Rize Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (RESOB) Başkanı Güven Aksoy, Samsun-Sarp Demir Yolu ile ilgili açıklamada bulundu. Aksoy, proje ile ilgili gündem oluşturulması gerektiğini ve tüm birlik başkanlarının bir araya gelerek ‘Samsun’dan Sarp’a demiryolunu talep ediyoruz’ diye bir gündem oluşturulması gerektiğini söyledi.  Başkan Aksoy “Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin hatta buna Gümüşhane’de dahil olabilir, birlik başkanları bir araya gelmeli çünkü tüm bölgeyi ilgilendiren bir konu. Rize Esnaf Odalar Birliği olarak biz Samsun’dan Artvin’e kadar tüm birlik başkanları ve esnaf teşkilatları olarak konunun takipçisi olacağız” diye konuştu.

'TÜRK CUMHURİYETLERİNE BAĞLANACAĞIZ'

Projenin Karadeniz Bölgesi'nden de ziyade Türkiye’yi ilgilendiren bir konu olduğunu aktaran Aksoy, “Türkiye’yi Gürcistan üzerinden Türk Cumhuriyetlerine bağlayan oradan Yeşil Yola kadar giden bir demiryolu ağına bağlanmamız gerekiyor. Bugün için bu proje belki maliyetli gelebilir ama bu Karadeniz’in olmazsa olmazıdır. Tren yolu ile yolculuk yapmamızdan ziyade bu bölgenin kalkınması için bu proje şart diye düşünüyorum” dedi.

'GÜNDEM OLUŞTURULMALI'

Projeyle ilgili gündem oluşturulması çağrısında bulunan Aksoy “Samsun’dan Artvin’e kadar birlik başkanlarını toplayarak ‘Samsun’dan Sarp’a demiryolunu talep ediyoruz’ diye bir gündem oluşturulmalı. Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize ve Artvin hatta buna Gümüşhane’de dahil olabilir, birlik başkanları bir araya gelmeli çünkü tüm bölgeyi ilgilendiren bir konu.  Bu demiryolu Samsun’dan Trabzon’a gelse, Trabzon’dan Zigana iç tarafına gider. Rize’den Ovit’ten iç tarafa gider. Bu bölgedeki yatırımları tamamlayıcı bir projedir” ifadelerinde bulundu.

Önceki günlerde yapılan ‘Gündem Rize’ toplantısında da konunun gündeme geldiğini hatırlatan Aksoy, konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!