Tokat'tan Barış Pınarı Harekâtı'na asker selamlı destek

Güncelleme Tarihi:

Tokattan Barış Pınarı Harekâtına asker selamlı destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2019 14:32

Tokat'tan Barış Pınarı Harekâtı'na asker selamlı destek

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TÜRKİYE Muharip Gaziler Derneği, Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri 'Barış Pınarı Harekâtına' asker selamıyla destek verdi.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği,  Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimler Derneği ile Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyeleri 'Barış Pınarı Harekâtına' destek olmak için kentte yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Ampute Milli Takım Teknik Direktörü Osman Çakmak da destek verdi. Yaklaşık 100 kişilik grup Türk Bayrakları ile Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Gurp yürüş esnasında "Her Türk asker doğar", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı. Cumhuriyet Meydanın'da son bulan yürüş sonrası saygı duruşu ve İstaklal Marşının okundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Bilal Özmen, 'Barış Pınarı Harekâtını sonuna kadar desteklediklerini ifade ederek, "Ne kadar Türk'üm dese de Rum ağzıyla konuşan Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit verdiğimiz 498 arkadaşımızın kemiklerini sızlatan Sayın Mustafa Akıncı'yı şiddetle kınıyor derhal bulunduğu makamdan istifa etmesini bekliyoruz" dedi. 
Tokat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Fehmi Çankaya' ise "Sınırlarımıza yuvalanmış PKK/PYD ve DEAŞ gibi terör örgütlerini bölgeden ve ülkemizde misafir ettiğimiz yaklaşık dört milyon Suriyeli mülteciyi kendi ülkelerine iskan etmek ve 911 kilometre karelik Suriye hududumuzda güvenli bölge oluşturmak için şanlı ordumuz tarafından Barış Pınarı Harekatı başlatılmıştır. Gün sessiz kalma değil, milli birlik ruhuyla, bir ve beraber olarak ses verme günüdür" diye konuştu. 
Yapılan açıklamaların ardında grup asker selamı verdi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!