Tokat'ta 15 Temmuz Şehitleri için fidan dikildi

Güncelleme Tarihi:

Tokatta 15 Temmuz Şehitleri için fidan dikildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2019 15:33

Tokat'ta 15 Temmuz Şehitleri için fidan dikildi

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT,(DHA) - TOKAT'ta 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla şehitler için fidan dikildi. Vali Ozan Balcı, dikilen fidanlara şehitlerin isimlerini verdiklerini söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin 3'ünü yıl dönümü dolaysıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanında fidan dikim gerçekleştirildi. 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verildiği fidanlar, toprakla buluşturuldu. Organize sanayi bölgesinde gerçekleşen programa,  Tokat Valisi Ozan Balcı, AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu ve vatandaşlar katıldı. 
Vali Ozan Balcı, şehitlerin hatırlarını yaşatmanın öneminden bahsederek; ''15 Temmuz 2016’da FETÖ terör örgütü hain bir darbe girişiminde bulundu. Devletimizin, milletimizin birliğine, beraberliğine karşı, demokrasimize ve millet irademize karşı bir darbe yapılmak istendi. Ama başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere parlamentomuz, milletimizle beraber çiftçisinden, işçisine, köylüsünden, kentlisine, 70’den 70’e bir ve beraber olarak bu girişime karşı çıktık. Devletin ve milletin birliğine ve beraberliğine, milletimizin yükselmesine, yücelmesine, demokrasimize, milli iradeye karşı darbe yapmak isteyen FETÖ hainlerini milletimiz canları pahasına durdurdu. 15 Temmuz günü devlet, millet diyen insanlarımız vardı. Onların aziz hatıralarını yaşatmak için ağaç dikme töreni yapıyoruz. Onların hatıralarını yaşatmak için memleketimiz, milletimiz, ülkemiz için canlarını veren şehitlerimizi anmak için, gazilerimizin de hatıralarını yad etmek için bu ağaçları dikiyoruz" dedi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!