Tokat Yamacılar Hanı, butik olarak hizmete girecek

Güncelleme Tarihi:

Tokat Yamacılar Hanı, butik olarak hizmete girecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2019 14:50

Tokat Yamacılar Hanı, butik olarak hizmete girecek

Haberin Devamı

Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA)- TOKAT'ta butik otel olarak hizmet verecek olan Yazmacıalr Hanı, restore işlemleri biterek sona gelindi. Hanın ekim ayında hizmete açılması pilanlanıyor.
Tokat Cami Kebir Mahallesi'nde 9'uncu yüzyıl Osmanlı mimarisi eserlerinden olan Yazmacılar Hanı, 20 tek kişilik ,19 çift kişilik kapasiteli odalara ve 300 kişilik yöresel restoran kapasitesine sahip. Çalışmaların devam ettiği handa 12 dükkan ile Tokat’ın kültürel el sanatları üzerine faaliyet gösterecek olan hanın Tokat’ın yöresel ürünleri ile Tokat turizmine canlılık kazandırması bekleniyor. Restorasyon çalışmalarının devam ettiği Yazmacılar Hanı'nı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Çelik ziyaret etti. 
Çelik, Tokat'ta tarihi eser sayısının çok fazla olduğunu ve bu tür işletmelerin turizm açısında getirisi olacağını belirterek, "Tokat olarak tarihi eser yoğunluğunun çok fazla olduğundan bahsediyoruz. Tarihi birikimi çok yüksek olan bir şehir olduğumuzu iddia ediyoruz. Maalesef tarihi eserlerimize hanlarımızı, konaklarımızı şu ana kadar turizme kazandıramamıştık. Bu anlamda bu Yazmacılar Hanı ilk butik konseptine dönüşecek ilk eserimiz olacak. Bunun için de buraya çok önem veriyoruz. Bugün de burayı gezdik gayet güzel çalışmalar yapılmış. Zannediyorum 1 ay sonra açılacak. Tokat turizme hazırlanıyor, değişime, gelişime hazırlanıyor. Turizmde hamle yapmaya çalışıyor. Yapısal değişikliklerle, turizm alt yapısı ile yeni bir takım çalışmaları organize ediyoruz. Bu dönemler turizmde bir sonraki yıl ile alakalı fuarların, bağlantıların yapıldığı dönemler. Önümüzdeki 2 aylık süreyi verimli ve çok iyi değerlendirmek zorundayız. Tokat kazanacak, Türk turizmi kazanacak diye düşünüyorum. Bu tip mekanlar yeni turizm konseptinde çok daha anlamlı ve değerliler. Yani insanlar artık gidip böyle çok lüks plazaların, otellerin önünde görüntü fotoğraf vermek istemiyorlar. Hep böyle bu tarz tarihi eserlerin ve yapıların ön plana çıktığı bir dönemi yaşıyoruz. İnsanlık artık geçmişe karşı ciddi bir özlem içerisinde. Onun için de bu tür hanlar, konaklar turizme ne kadar çok kazandırabilirsek Tokat bir o kadar da turizmde hak ettiği yeri alacak diye düşünüyorum" dedi.
Butik otel işletme sahibi Özkan Gündüzlü ise; "Yazmacılar Hanı'nın ihalesinin olduğunu gördüğüm zaman gönlüme huzur doğdu. Buranın ihalesine girme ve alma kararı verdim. Tokat 14 tane uygarlığa ev sahipliği yapmış bir bölgedeyiz. Tokat'ta yetişip de lezzet anlamında Türkiye'de ilk 5'e girmeyecek ürün yok. Mükemmel bir populasyona sahibiz ama maalesef tanıtamamışız. Bunu bu tesisler sayesinde hayata geçireceğimizin kanaatindeyiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!