Kıbrıs gazileri için madalya töreni yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs gazileri için madalya töreni yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2019 17:48

Kıbrıs gazileri için madalya töreni yapıldı

Haberin Devamı

Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT'ta Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 72 gazi için madalya ve berat tevcih töreni yapıldı. Gaziler, 45 yıl sonra madalyalarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
20 Temmuz 1974’te 1'inci Barış Harekatı'na ve yine 14 Ağustos 1974’te 2'nci Barış Harekatı'na katılan Türk Ordusu içindeki gaziler için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla 'Kıbrıs Barış Harekatı Milli Mücadele Madalya ve Beratı Tevcih Töreni' düzenlendi. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen törene Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Gödekmerdan, 48’inci Piyade Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Piyade Albay Ayhan Ocak, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kınay, gaziler ve yakınları katıldı. Madalya ve beratlarını alan gaziler büyük mutluluk yaşadı.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, "Kıbrıs Türkleri ile Türkiye'nin ezeli gönül birliklerinin canlı tanıklarısınız. Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin var oluş mücadelesi, huzuru, güvenliği için gözünüzü kırpmadan cepheye koşup gazilik mertebesi gibi eşsiz bir makama ulaşmışsınız. Şu bilinmelidir ki bizler canımızla kanımızla Kıbrıs Türkleri'nin yanında durmaya çalıştık, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Kıbrıs bizim için milli bir davadır" dedi. 
Konuşmanın ardından Kıbrıs Barış Harekatı Gazisi 72 kişiye Milli Mücadele Madalyası ve Beratı tevcih edildi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!